Her iktidar görevde bulunduğu sürece bir takım hizmetler verirler. Bu hizmetler konusunda ‘ki en doğru değerlendirmeler iktidarları bittikten sonra yapılır Belediye Başkanları için de bu konu geçerlidir. Belediyelerin öncelikli görevleri arasın da, imar, su, kanalizasyon, kentsel alt yapı, ulaşım, çevre ve çevre sağlığı vardır. İtfaiye, zabıta, şehirci trafik, acil yardım, ambulans,kurtarma gibi konular da bu hizmetler kapsamına girer. Bu hizmetlerin bir kısmı günlük, bir kısmı da dönemsel hizmetlerdir.

Belediye Başkanları bazen tarihe geçerler. Bedrettin DALAN bu konu da en iyi örnektir. Bu gün İstanbul da doğru yapılan birçok hizmetin projeleri, onun zamanın da başlamış veya projelendirilmiştir.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem YÜCE,KENTSEL DÖNÜŞÜM konusunda açıklamada bulundu. ’İlçe Belediyeleri ile KENTSEL DÖNÜŞÜM STRATEJİ BELGESİNİ hazırladık. Bakanlıktan onay bekliyoruz’’ dedi. Bu onay gerçekleşip, KENTSEL DÖNÜŞÜM zamanın da devreye girerse buna vesile olanlarda SAKARYA TARİHİNE geçerler. Bu olay SAKARYA İlinin geleceğini belirleyecek bir projedir. Bu projeyi gerçekleştireceklere gelecek nesiller bile şükran duyacaktır.

Sakarya Türkiye’nin en önemli tarımsal kentlerinden biridir. Belediyelerin asli görevleri arasında olmayan TARIM konusun da Büyükşehir Belediye Başkanımızın önemli projeleri olduğunu ve hayata geçirdiğini biliyoruz. Özellikle GEYVE,PAMUKOVA, TARAKLI ilçelerini kapsamına alacak TARIMSAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ çalışmaları, bu yörelerin ürünlerinin daha verimli değerlendirilmeleri için büyük önem arz etmektedir. Kuzey Anadolu Otoyolu ve Karasu Limanının devreye girmesiyle büyük avantajlara sahip olan İlimiz de, TARIM ve HAYVANCILIK konusun da yapılacak ciddi yatırımların önünü açmak gerekmektedir.

SAKARYA İLİ coğrafi konumu, tabiat varlıkları, toprak değeri, insan kalitesi bakımından ülkemizin en önemli şehirlerindendir. Turizm konusunda da büyük potansiyele sahiptir.Bolu, Düzce,Sakarya illeri arasında önemli ve büyük bir KIŞ TURİZMİ çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalara bölgeye sınırı olan belediyelerimizin ilgi göstermesi halin de projenin bir parçası olma imkânına sahip oluruz. Termal Turizmi konusunda Hendek, Akyazı, Taraklı ve Geyve ilçelerinin sıcak su kaynaklarının değerlendirilmesi gereklidir.

Sakarya’nın potansiyeli hakkın da çok şey söyleyebiliriz. Bu potansiyeli ancak iktidar imkânları ile harekete geçirebiliriz.SAKARYANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK konuların başında KENTESEL DÖNÜŞÜM, TARIMSAL ve TURİZM PROJELERİ gelmektedir. Bu projelerin hayata geçirilmesine önderlik edenler tam anlamıyla SAKARYA TARİHİNE isimlerini yazdıracaktır.

Güncel ve önemli bir konu da salgındaki başarısız görüntümüz. Başarıyı yalnızca idareden beklemek doğru değildir. Tek tek her Sakaryalıya görev düşmektedir. Eğer fert olarak biz kendimizi korumazsak, idarenin yapacağı fazla bir şey kalmaz. İlimizin yüksek riskli iller arasında olması, esnaf açısından, sağlık hizmetleri açısıdan,eğitim açısından zor durumda kalmamıza sebep olmuştur. Bir an önce bu durumu düzeltmemiz gerekir.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ kutlayarak ve İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİM gereklerinin yerine getirilmesini temenni ederek sağlıklı günler dilerim…