Olay, gece saat 02.00 sıralarında Geyve ilçesi Çeltikler Mahallesi’nde bulunan Bekita Tavukçuluk firmasına ait kesimhanede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tesisin kazan dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle şiddetli bir patlama yaşandı.

Vatandaşlar Deprem Sandı

Patlamanın çıkardığı devasa gürültü ve sarsıntı, sadece Çeltikler Mahallesi'nde değil, çevre mahallelerde de yoğun şekilde hissedildi. Gece yarısı neye uğradığını şaşıran birçok vatandaş, deprem olduğunu düşünerek büyük bir panikle evlerinden dışarı fırladı.

A A 20260606 41592249 41592248 S A K A R Y A D A T A V U K Y E M I F A B R I K A S I N D A K A Z A N P A T L A M A S I S O N U C U H A S A R O L U S T U

Ekipler Seferber Oldu

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamanın hemen ardından tesiste yükselen alevlere müdahale eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Tesiste Ağır Hasar Oluştu Patlamanın yıkıcı etkisi nedeniyle kesimhane binasında çok büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Tesisin bazı bölümlerinin çöktüğü ve yıkılan yapı parçalarının üretim makinelerinin üzerine düşerek kullanılmaz hale getirdiği öğrenildi.

A A 20260606 41592249 41592247 S A K A R Y A D A T A V U K Y E M I F A B R I K A S I N D A K A Z A N P A T L A M A S I S O N U C U H A S A R O L U S T U

Geniş Çaplı Soruşturma Başlatıldı

Olay anında tesiste kimsenin bulunup bulunmadığı ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ve jandarma ekipleri tesis içinde detaylı inceleme başlattı.

Kazanın kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Muhabir: Haber Merkezi