Silahını herkesin önünde en yakın arkadaşına doğru çekti. Hiçbir şey söylemiyor sadece arkadaşına bakıyordu. Soğuk terler döküyordu. Etrafında bulunan insanlar panikle uzaklaşmışlardı. Polise haber verenler de olmuştu. Arkadaşı sürekli konuşuyordu ama o boş boş arkadaşının yüzüne bakıyordu. Konuşmanın kesildiği bir anda emniyeti açtı ve tetiği çekti. Üstü başı kan oldu. Olayı izleyen bir grup çığlık atıp bağırmaya başladı. Tetiği çektikten sonra dizlerinin üstüne çöktü . Hareketsiz şekilde beklemeye geçti.

O sırada polis geldi. Olayı izleyenlerin arasından bir kişinin polise neden geç kaldığını sorması ve konunun üzerine gitmesi sebebiyle polisle arbede yaşamaya başlandı. Sözlü arbede fiziksel yumruklaşmaya döndü. Daha sonra polis sinirlenip silahına sarıldı ve tartıştığı kişiye doğrulttu. Tartıştığı kişi sanki kendisine silah çekilmemiş gibi hareketlerine devam ediyordu. Polis, silahı kişinin üstüne tutmaya devam ediyor ve konuşmuyordu. Adam susmadı. Konuştu, konuştu ve konuştu...

Polis silahın emniyetini açtı ve adama ateş etti. Adam orada yığılırken, polis ise tıpkı bir önceki cinayette olduğu gibi dizlerinin üstüne çöktü kaldı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Bu arada olay yerinde bulunan insanlar arasında da yer yer tartışmalar yaşanıyordu. Bu tartışmalar ambulans ve polis ekiplerinin olay yerine gelmesi ve etrafı ablukaya almasıyla daha da hararetlendi.

Olayın incelemesini yürüten polis amiri olay yerini uzaktan izledi ve daha sonrasında sigarasını yaktı. Olay yeri içerisindeki insanlar birbirleriyle tartışırken bazıları ise kavgaya tutuşmuşlar, birbirlerini öldüresiye dövüyorlardı. Amir, durumun farkına varıp olay bölgesinden biraz daha uzaklaşarakemri altındaki herkesi kendisiyle birlikte geriye doğru çekti. Sonrasında da bağlı bulunduğu merkeze durumu bildirdi. Buraya acil gaz maskesi ve ekipmanlı polis ekiplerinin gönderilmesini istedi. Bu istek merkezde paniğe yol açtı. Olay yerine yakın bütün mahalleler, sokaklar ve evler boşaltıldı. Bu o kadar hızlı oldu ki şehrin o bölgesi bir anda terk edilmiş bir alana döndü.

Uzman ekipler tam teçhizatlı ve gaz maskeleriyle olay yerine geldiler. Dedektif etrafındaki herkese gaz maskesini giydirdi. Birkaç polise olay yerine girip oradaki öldürücü aletleri toplamalarını istedi. Olay yerinin etrafında çok geniş bir tur attı. Bütün camlara, evlere, parklara ve ücra köşelere baktı. Gözüne bir şey çarpmamıştı. Maske de nefes almasını zorlaştırıyordu. Bir ara çıkarmayı düşündüyse de vazgeçti. Tam olay yerine dönecekken ufak bir evin bahçesinde bir çanta dikkatini çekti ve uzman ekibi bulunduğu yere çağırdı.

Uzman ekip çantayı inceledi ve içerisindeki düzeneğin fotoğraflarını çekti. Mekanizmayı etkisiz hale getirdi. Mekanizmanın etrafa yaydığı gaz ise sinir gazının bir türü olarak kayıtlara geçti. Amir olay yerinin yakınlarına dönmek istedi ve olay yerine ilk geldiğinde gözüne çarpan bir şeyi incelemek istedi. Olay yerinin yakınlarına döndüğünde, bankta şapkalı başı eğik oturan bir şekilde oturan birini gördü. İlk incelemelerde karışıklıktan dolayı kimse ona dikkat çekmemişti hatta kimse onun bir insan olduğunu bile düşünmemişti.

Kişinin yanına gittiğinde ölmüş olduğunu gördü. Fakat ağzından ve burnundan beyaz gaz çıkmaya devam ediyordu. Asıl gazın ana kaynağının çanta değil bu kişi olduğunu tespit etti ve kişiyi uzman ekiplere teslim ederek olay yerinden ayrıldı. Soruşturmayı artık uzaktan devam ettirecekti. Masasına oturdu ve telefonu çaldı, bugün yaşanan olayın benzerlerinin farklı ülkelerde farklı şehirlerde yaşandığı bilgisini aldı. Artık bu iş onun sorumluluğunda değildi. Gaz bütün dünyaya farklı şehirlerden yayılmaya başlamıştı. Bunun henüz başlangıç olduğunu anlayıp masasına ayaklarını uzatarak gözlerini kapadı ve gerçekleşecek sonu beklemeye başladı.