Sevgili sayfa okurları,

Bu hafta sizlere, Ekonomide finansal istikrarın sağlanmasında Özel  Sigortaların etkisini yazacağım.

Sigorta, kişilerin ve kuruluşların yaşamları, sağlıkları, malları ve finansal varlıkları için güvence sağlayarak finansal açıdan istikrarlı bir ortam yaratılmasına yardımcı olur. Sigorta olmasaydı, kişiler finansal olarak ailelerinden, yakınlarından veya devletten yardım almak zorunda kalabilecekti. Firmalar da sigorta kapsamında olmadıkları için, kayıplar ve zararlarla karşılaşacak ve bu durum iflasa ya da finansal kaynaklarda azalmaya yol açacaktı. Bunun sonucunda firmaların ekonomik büyümeye olan katkıları azalacak, işçiler işlerini kaybedecek, girişimciler işlerini kaybedecek ve Hükümetlerin vergi gelirleri azalacaktı. Oysa sigorta sayesinde, karşı karşıya kaldıkları olası riskler için büyük fonlar ayırmak zorunda kalmayan şirketler, daha likit hale gelerek yeni yatırımlar yapmakta, üretimlerini artırmakta, teknolojilerini geliştirmekte ve araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunabilmektedir.

Özel sigorta, Girişimcileri ve ticareti destekler, iş sürekliliği sağlar.

Sigorta ticaret ve sanayinin gelişmesine katkıda bulunur. Sigortacıların sağladığı güvence çağdaş  ekonomik yaşamın sürdürülebilmesi için, büyük öneme sahiptir. Sigorta kurumunun toplumsal işlevleri  olarak yeni iş olanakları yaratması,istihdama katkıda bulunması toplumda genel bir güvence duygusunun yerleşmesine yardımcı olması sayılabilir. Üretim, nakliye ve sağlık gibi bir çok sektör önemli ölçüde sigorta sektöründen destek almaktadır. Birçok ürün ve hizmet  ancak uygun sigortası olduğunda üretebilir veya satabilir. Ayrıca, sigorta iç ve dış ticaretin büyük bir kısmını etkilemektedir. Modern ekonomiler ticaret miktarını artırabilmek için, uzmanlaşmış finansal ürünler ve esnekliğe ihtiyaç duymaktadır. Bu da ancak sigorta sektörünün sağlayacağı geniş ürün yelpazesi ile mümkündür.

Sigortacıların zaman içinde elde etikleri geniş bilgi birikimi ve deneyim, hasarların azaltılması için hasar öncesinde alınması gereken önlemler konusunda karar almada etkili olur. Sigorta, sözleşme aşamasında rizikoların gerçekleşmesini önleyici yolları gösterip aldırmakla iş sürekliliğini sağlar. Hasardan sonra da sigortalının olayı mümkün mertebe en az zararla atlatmasına yardımcı olur.

Evet, Ekonomiye ve Ülkemize katkı için özel sigorta hizmetlerini alalım.

Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız. Herkesin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Kalın sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ.