ÇED Toplantısı Cezaevi Yanındaki Kıraathanede
Değirmencik Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan taş ocağı projesiyle ilgili kritik ÇED toplantısının, bugün saat 14.00’te cezaevi yanında bulunan kıraathanede yapılması planlanıyor. Projenin bölgenin doğasına, tarım alanlarına ve yaşam kalitesine kalıcı zararlar vereceğini savunan mahalle sakinleri ise toplantıyı protesto etmek için geniş kapsamlı bir organizasyon hazırladı.
13.30’da Mezarlık Önünde Buluşup Yürüyecekler
Sosyal medya hesabı üzerinden mahalle halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Değirmencik Mahallesi Muhtarı Bekir Bay, protestonun fitilini ateşledi. Yapılan planlamaya göre, kadın-erkek tüm mahalle sakinleri saat 13.30’da 2 nolu mezarlık önünde toplanacak. Buradan kitlesel bir şekilde toplantının yapılacağı kıraathaneye yürümeyi planlayan vatandaşlar, projeye yönelik itirazlarını gür bir sesle dile getirecek.
"Kırk Yılda Bir Gün, O Da Bugün!"
Taş ocağı projesinin yaratacağı çevre kirliliği, toz ve gürültüden endişe eden mahalle halkı, sosyal medyada organize olarak tek ses oldu. Muhtar Bay ve vatandaşların paylaşımlarında yer alan “Toplantıyı yaptırmıyoruz” ve “Kırk yılda bir gün, o da bugün” ifadeleri, bölge halkının projeye karşı ne denli kararlı bir duruş sergilediğini gözler önüne serdi.





