Son yaşanan olaylar hepimizde farkındalık oluşturdu. Planların istediğimiz gibi gitmediğini, her zaman doğanın kazanacağını bize gösterdi. Bu süreçte sosyal izolasyon çok önemli. 65 yaş üzeri bireyler zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın, ihtiyaçlarınızı karşılayacak yakınlarınız varsa onlar sizin için yapsın ve o malzemeleri de dezenfekte edin.

Sosyal izolasyonda evde geçireceğimiz zaman artacağı için bu süreçte evde hareket ve beslenme çok önemli. Unutmayın bağışıklık sistemi güçlü olanlar kazanıyor bu savaşı.

Ayrıca hareketin de bağışıklık sistemi üzerine etkisi yadsınamaz.

Bağışıklığınızı güçlendirmek ve evde sağlıklı beslenmek için her sabah proteinden zengin bir kahvaltı yapın. Yumurta, peynir olmazsa olmaz. Kahvaltı öncesi arı ürünlerine alerjiniz yoksa propolis takviye kullanmaya özen gösterin. Dereotu, maydanoz, roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri tüketin.

Gün içinde mutlaka bitki çayı içmeye dikkat edin. Hatta C vitamini içeren limon, bağışıklığı güçlendiren zencefili de ekleyin çaylarınıza.

Akşam veya öğle yemeğinde haftada 3 gün mutlaka baklagil tüketin. Baklagiller hem iyi bir protein kaynağı hem de içeriğindeki vitamin ve mineraller gün içinde direncinizi arttıracaktır.

Tavuk ve et suyu. Tadını seviyorsanız şu süreçte mutlaka çorbalarınıza ekleyin.

Kereviz, soğan, sarımsak, pırasa, pancar, zencefil gibi besinler sizin süper savaşçı besinler. Haftada 3-4 gün bu besinleri tüketmeye özen gösterin.

Makarna, pilav, beyaz unlu besinlerin tüketimine bu süreçte çok dikkat edin. Hareketsizlikle beraber vücudunuzda yağlanmaya sebep olacak. Bu da vücuttaki inflamasyonu arttıracak yani bağışıklığınızı düşürecek. Bu nedenle bu besinleri az tüketmeye dikkat edin.

Evdeki süreçte hareket etmeye dikkat edin. Esneme hareketleri yapmaya çalışın hiçbir şey yapamıyorsanız bile her 2 saatte bir odaları gezin.

Evi günde 2 kez havalandırın, evdeki kişilerle temizlik malzemelerinizi ayırın, ellerinizi iyi dezenfekte edin.

Evde bağışıklığınızı arttıracak iki süper tarif:

Yeşil iksir:

1 bardak su+1 adet kivi+1 dilim taze zencefil+1/’ çay kaşığı toz zerdeçal+5 dal maydanoz

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip ara öğünde tüketin.

Vitamin deposu:

1 adet portakal+1/2 adet limon+1 dilim taze zencefil+1 dilim pancar+10 dal nane+3-4 dal ıspanak

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip ara öğünde tüketin.

Herkese sağlık dolu haftalar…