Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan ile Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Iraklı öğrenciler Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.
Üniversite bünyesinde yaklaşık 3 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu sayının her geçen yıl giderek arttığını belirten Rektör Çomaklı, dünya üniversitesi olma yolunda öğrenci ve öğretim üyelerinin yurt dışında tecrübe kazanmalarını önemsedikleri gibi yine yabancı akademisyenlerin ve öğrencilerin Atatürk Üniversitesinde bulunmalarının oldukça önemli olduğunu ifade etti.
Erzurum’u çok sevdiklerini ve burada olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Iraklı öğrenciler, Rektör Çomaklı ile tanışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, çok sıcak karşılandıklarını ve kendilerini yalnız hissetmediklerini dile getirdiler.
Atatürk Üniversitesi bünyesinde olmak ve eğitim görmekten dolayı gurur duyduklarını ifade eden misafir öğrenciler son olarak: “Bizlerle sürekli iletişim halinde olan ve her ne olursa olsun kapısını rahatça çalma imkânı tanıyan Rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok mutlu etti ve ne kadar değerli olduğumuzu bize hissettirdi” diye konuştular.