Türkiye 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Sakaryaspor, bugün sezonun en önemli maçlarından birine çıkıyor. Lider Eyüpspor’la İstanbul’da karşılaşacak Sakaryaspor’da hedef mutlak üç puan.

Eğer Sakaryaspor bu maçtan 3 puanla dönemezse gruptan şampiyon olarak 1. Lige çıkma ihtimali matematiksel olarak mümkün olsa da futbolun kuralları içerisinde neredeyse imkansız hale gelir. Lider Eyüpspor 48 puana sahip dördüncü durumdaki Sakaryaspor’un ise puanı 36. Arada 12 puan fark var. Eyüpspor maçı kazanırsa aradaki puan farkı 15’e yükselecek. Ve kalan maç sayısı ise 17. 17’inci haftada 15 puanlık farkın kapatılması pek de mümkün olmayabilir.

Bu açıdan Sakaryaspor’un ne yapıp edip bu maçtan üç puanla dönmesi gerekiyor.

Ayrıca teknik direktörlük görevine getirilen Serdar Bozkurt açısından da bu maç çok önemli. Çünkü Bozkurt, bu maçtan üç puan elde edebilirse kendisini de ispat etmiş olur. Genç teknik adam Sakaryaspor’un ne kadar köklü bir camia olduğunun farkında. Taraftarıyla, şehirde futbola olan ilgisiyle ve mazisiyle önemli bir kulüpte teknik adamlık görevini üstlendiğinin bilincinde bir isim.

Serdar hoca da bu gerekçelerle gözünü şampiyonluğa dikmiş durumda. Burada elde edeceği bir başarı, Sakaryaspor’un birinci lige çıkmasını sağlarsa bunun kendi kişisel kariyeri açısından da ne kadar önemli olacağını mutlaka biliyordur.

Transfer yapmamak doğru muydu?

Sakaryaspor camiasında bir diğer önemli konu ise transfer döneminde herhangi bir yeni ismin takıma dahil edilmemesi oldu. Son yazımda da bu duruma açık bir şekilde değinmiş, kulüp başkanı Cevat Ekşi’nin transfer konusundaki düşüncelerini sizlerle paylaşmıştım.

Sakaryaspor elindeki kısıtlı imkanları yeni transferlere kullanmak yerine mevcut oyuncuların alacaklarına kullanmayı tercih etti. Tahmin ediyorum ki bu durum oyuncular açısından olumlu karşılanmıştır.

Profesyonel olarak futbol oynayan herkes şunu bilir, eğer sizin alacağınız varken takıma transfer yapılıp, paralar yeni oyuncular için kullanılırsa bu durum muhakkak sizin moralinizi bozar.

Bunu hepimiz profesyonel futbol yaşantımızda hissetmişizdir. Bana göre de Sakaryaspor burada kritik bir karar vererek takım içinde huzursuzluğa neden olacak bir adım atmayarak mevcut kadronun moralini yükseltecek bir anlayışla hareket etmeyi tercih etti. Alınan karar inşallah doğru sonuçlara vesile olur. Kamuoyu sonuçlara bakarak bir değerlendirmede bulunacaktır. Sakaryaspor bir üst lige çıkarsa bu karar için herkes doğru diyecek. Üst lige çıkamazsa devre arası transfer yapılmaması kararını herkes yerden yere vuracak. Umarım Sakaryasporlu futbolcular kendilerine güvenen yönetimin aldığı bu kararın ne anlama geldiğini fark ederler ve gereğini yaparlar!

Ali Akman transferi Sakaryaspor’a örnek olmalı

Mevzu Sakaryaspor olduğu zaman herkes Sakarya’nın oyuncu fabrikası olduğunu belirterek söze başlıyor. Bu sözün kuşkusuz doğru bir yanı var. Geçmişe baktığımızda futbol dünyamızın birçok önemli isminin Sakaryaspor altyapısında yetiştiğini görüyoruz.

Fakat son yıllarda Sakaryaspor’un altyapısından yetişen oyuncuların bırakalım Türk futboluna damga vurmasını Sakaryaspor A takımında dahi kendilerine yer bulamadığını görüyoruz. Bu duruma hepimiz üzülüyoruz. Son olarak Bursaspor’da yetişen Ali Akman’ın Almanya’nın köklü kulüplerinden Eintracht Frankfurt ile anlaşması Sakaryaspor camiasına örnek olmalıdır. Akman’ın transferini yalnız bir oyuncunun transferi olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bu transfer aynı zamanda Bursaspor altyapısında yetişen gençler için rol model olması açısından da çok değerlidir. Akman transferi dolayısıyla Bursaspor altyapısındaki oyuncular çok çalıştıklarında kendilerinin de transfer yapabileceğini, Avrupa’nın önemli takımlarına gidebileceklerini gördüler. Bu moral, inanç belki de Bursaspor için her şeyden daha önemli.