Türkiye genelinde emeklilerin maaş iyileştirmesi talebiyle başlattığı eylemler dalga dalga yayılıyor. Bugün Sakarya’da, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adapazarı Şubesi ve Köyüme Dokunma Platformu üyeleri Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Emekli Sadaka Değil Hakkını İstiyor"
Meydanda toplanan kalabalık, mevcut maaşların açlık sınırının dahi altında kaldığını belirterek hükümete çağrıda bulundu. Yıllarca bu ülkenin kalkınması için prim ödeyen vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini vurguladı.
Meclis’te "Emekli Nöbeti" Devam Ediyor
Sokaktaki eylemlere siyasi destek ise gecikmedi. CHP Milletvekili Ayça Taşkent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde emeklilerin hakları için sürdürdükleri nöbete devam ettiklerini duyurdu. Taşkent, emeklilerin içinde bulunduğu durumu şu sözlerle özetledi:
"Yıllarca çalışmış, prim ödemiş, bu ülkenin yükünü omuzlamış milyonlarca insan bugün açlık sınırının altındaki maaşlarla hayatta kalmaya zorlanıyor. Bu bir tercih ve bu yanlış bir tercih. Emekliler sadaka istemiyor, hak ettiklerini istiyor."
"Pazarda Filesini Dolduramayan Emekliye 'Sabret' Diyemezsiniz"
İktidarın "sabır" telkinlerine sert tepki gösteren Taşkent, sorunun ekonomik bir veriden ziyade bir adalet sorunu olduğunu belirtti:
-
Geçim Derdi: "Pazarda filesini yarım dolduran, ilacını eksik alan, torununa harçlık veremeyen emekliler varken iktidar hala sabredin diyor."
-
Adalet Vurgusu: "Sabır değil adalet gerekiyor. CHP olarak mecliste görevimize devam ediyoruz. Çünkü bu mesele bir rakam meselesi değil, onur meselesidir."

"Ses Duyulana Kadar Buradayız"
Vekil Taşkent, açıklamasını emeklilerin insanca yaşam standartlarına kavuşana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek noktaladı: "Emeklilerin sesi duyulana kadar buradayız. Bu düzen değişene, emeklilerimiz haklarını alana kadar vazgeçmeyeceğiz."





