Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile BİK Denetçisi Devrim Ersin Özergin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne neden olan Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Uyumaz’ın Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün verilmesi beklenen karar çıkmadı.

 

TAHKİKAT TALEBİ

Kararın verilmesinin beklendiği duruşmada sanık avukatları olayın olduğu günle ilgili temsili tahkikat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebi kabul etmeyince sanık avukatları savunmalarını yapabilmek için süre istedi. Mahkeme heyeti de davayı 11 Ekim tarihine erteledi.

 

BİK MEVZUATI

Adnan Uyumaz'ın avukatları denetimin yasalara ve mevzuata uygun olup olmadığı yönünde temsili tahkikat yapılması talebinde bulundu. Sanık avukatlarından Mehmet Mangıroğlu, Anadolu Gazetesinin BİK mevzuatına göre denetlenip denetlenmediğini BİK'e sorulmasını talep etti. Mangıroğlu, ayrıca denetlemelerin her zaman 1 Ekim tarihinde başlıyor olmasına rağmen neden 25 Eylül'de denetlendiğini, gazetelerin alfabetik sıraya göre denetlenmesine rağmen neden Anadolu Gazetesinden başlandığının denetimin olağan bir denetim mi yoksa olağan üstü denetim mi olup olmadığını, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ın olay sırasında kamu görevinde olup olmadığını BİK'e sorulması yönünde temsili tahkikat talebinde bulundu.

 

TALEBİ REDDEDİLDİ

Olayda hayatını kaybeden Recep Bolat, Devrim Ersin Özergin ve yaralanan Mustafa Süke'nin avukatları temsili tahkikat talebinin her şey bu kadar açık ve netten istenmesinin abesle iştigal olduğunu belirterek talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti de talebi reddederek, sanık avukatlarının savunma yapabilmeleri için davayı 11 Ekim tarihine erteledi.

 

YARGIYA GÜVENİYORUZ

Dava sonrası BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yüce yargının kararı bu. Biz bir şey diyemeyiz. BİK olarak gerek şehitlerimizin aileleri, gerek burada medya mensubu arkadaşlarımız olay da arkadaşlarını kaybeden BİK mensupları tabii ki bu olayın takipçisiyiz. Gerçekten acımız büyük, 2 önemli şehit verdik. Bir arkadaşımız yaralandı. Ciddi şekilde hayati tehlike atlattı. Bugünlere geldi çok şükür. Bu konunun takipçisi olacağız. Her zaman söyledik adalet yerini bulsun. Bu arzumuz devam ediyor ve biz yargıya güveniyoruz. Mahkeme ertelendi söylenecek bir şey yok. Bundan sonra karar yüce yargınındır diyorum.”

Editör: TE Bilişim