Koç Holding ve CNHI ortaklığı ile Erenlere kurulan Türk Traktör Fabrikasının resmi açılışı bugün saat 16:00’da yapılacak. Türk Traktör’ün, Ankara fabrikasından sonra ikinci üretim tesisi olan  Erenler Fabrikası için açılış töreni düzenlenecek. Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta’nın ev sahipliğinde yapılacak olan açılışa, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve  Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekçi’nin katılması bekleniyor.

İŞ DÜNYASI

Açılış için Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve  CNH Industrial N.V. CEO’su Richard Tobin’de Sakarya’ya gelecek. Çok sayıda protokol ve iş dünyası temsilcilerinin açılışta olacağı bildirildi. 15:30’da başlayacak olan açılış, resmi olarak 16:00’da gerçekleştirilecek. Protokol konuşmalarının ardından 17:30’da ikramlar yapılacak ve fabrika üretime başlayacak.

BİN 400 İŞÇİ ÇALIŞACAK

Ortalama 100 Milyon liralık bir yatırımla Erenler’e kurulan Türk Traktör fabrikasında kısa vadede bin 400 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.  New Holland TD ve Case JX modellerini üretiliyor ve  90 ülkeye ihracat yapılıyor. Türk Traktör motordan şanzımana yüzde 90'lara varan yerlilik oranıyla üretim yaparken, Türk tarımının öncü kuruluşu olarak dikkat çekiyor. Türk traktörlerin tasarımını ise Türk mühendisler yapıyor. 

Editör: TE Bilişim