Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşen dünya prömiyerinde tasarım ve teknik bilgileri açıklanan       C segment crossover sınıfındaki Toyota C-HR, iç detayları ile Paris Otomobil Fuarı’nda Toyota standında yerini aldı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato, çok yakında seri üretimi başlayacak olan aracın sergilendiği Paris Otomobil Fuarı’na katılımda bulundu.

Gelişmiş mühendislik kabiliyetleri ve tüm çalışanların özverili çabaları ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de Toyota C-HR projesinin sonuna yaklaşıldı. Kasım ayında şirketin üretim hatlarından çıkacak olan ilklerin otomobili Toyota C-HR, şirketin gelecek başarıları için ilham kaynağı oldu. Türkiye’de üretilmiş olan ilk hibrit ve ilk crossover olacak olan Toyota C-HR ile birlikte fabrika kapasitesi 150 binden 280 bine çıkacak.

Toyota CH-R, 1.2Turbo benzinli, 1.8 Hybrid ve 2.0 benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak. 1.2Turbo versiyonu 116 DIN/HP güç üretirken, 1,8 litrelik Hybrid versiyon ise 122 DIN/HP güç üretecek. Ürün gamının tepe noktasında yer alan 2.0 litrelik motor ise 150 DIN/HP güce sahip olacak. 1.2Turbo versiyonu, 6 ileri manuel vitesli önden çekiş veya CVT otomatik şanzımanlı dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı şanzıman ve çekiş tipiyle üretilecek. 1.8 Hybrid versiyonu CVT şanzıman ve önden çekiş imkanı sunarken, 2.0 litrelik motor ise CVT şanzıman ve önden çekişle üretilecek.
 

Editör: TE Bilişim