Sakarya Ticaret Borsası organizasyonunda bir araya gelen heyet, Tanzanya Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Innocent Bashungwa Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlı ve Ticaret Müşaviri Onur Bilgen tarafından ağırlandı. Heyet Tanzanya Özel Sektör Vakfı ve Tanzanya Yatırım Merkezi yetkilileri ile görüşmeler yaparak, Tanzanya’daki yatırım ortamı ve sağlanan teşvikler hakkında bilgi aldı. Türk ve Tanzanyalı iş insanları iki ülke ticaretinin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada; Tanzanya'nın Türkiye'nin Doğu Afrika'daki en önemli ticaret partnerlerinden biri olduğunu ve bölge ülkeleriyle olan ticaretimizin %15'lik bölümünü Tanzanya'nın oluşturduğunu vurguladı.

Sarı; Türkiye ile Tanzanya arasındaki köprünün genişletilmesi gerektiğine değinerek, “ tarımsal işleme de iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için buradayız. Üyelerimizin hem mevcut pazarlardaki paylarını artırmak, yeni pazar bulmalarına yardımcı olmak hem de tanımadıkları pazarlara açılmalarına öncülük etmek için organize ettiğimiz ikili iş görüşmeleri oldukça verimli geçti. İki ülke hükümetinin bizlerin yatırım yapabilmesi için önümüzü açan girişimleriyle ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim