İrfan Kabaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, SEDAŞ Genel Müdürlüğü binasında başlatılacak görüşmelerin ilkine TES-İŞ Genel Başkanı Ersin Akma, Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Ozil, Sedat Çokol, SEDAŞ İcra Başkanı Necmi Odyakmaz, İ.K Direktörü Sinem Yorulmaz, Dağıtım Direktörü Ersan Şentürk ve TES-İŞ Adapazarı Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılacağını belirtti.

Kabaloğlu, süreçle ilgili olarak ise şunları kaydetti:

“Biz Sendika olarak geçtiğimiz toplu iş sözleşmesinde göz önünde bulundurarak gelinen noktanın ne olduğu ülkemizde ki ekonomik sorunların hangi boyutlara ulaştığı sektörün kendi durumu ve eş değer şirketlerin durumlarını da analiz ederek bir taslak hazırladık ve bunu SEDAŞ’a sunduk.

Sendika olarak var olan haklarımızdan ödün vermeden ücretlerde yaklaşık yüzde 25, sosyal haklarda yüzde 25 teklifimiz var. Hepinizin bildiği gibi sözleşme bir pazarlıktır. Bu pazarlığın sonucunda anlaşarak el sıkışmak en büyük dileğimizdir. Karşılıklı anlaşmanın her kesime fayda getireceğine inanıyoruz. Bu düşüncelerle sözleşmenin çalışanlarımıza ve işverenimize hayır getirmesini diliyoruz.’’

Editör: TE Bilişim