Erdem ve Betül Demir çiftinin, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebekleri, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde ameliyat edildi. Erken doğum nedeniyle beyninde sıvı birikimi olan ve kanama riski olan Sümeyye bebek, Tamer Hafızoğlu yönetimindeki ekip tarafından ameliyat edildi.

BİRİKEN SIVI BOŞALTILDI
Tamer Hafızoğlu, bebeklerde kafa içinde kanama ya da beyin boşluklarında kanama sonucunda beyin içindeki sıvıların birikmesi söz konusu olduğunu belirtti. Hafızoğlu, Sümeyye bebeğe balonlu bir cihaz yerleştirildiğini belirterek, "Bununla biriken sıvının boşaltılmasını amaçladık. Şu an bebek işlem sonrası 3. gününde. Genel durumu işlem öncesine göre gayet iyi. Ameliyatta herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Beyin boşluklarında da ölçümlerinde de bir düzelme mevcut” dedi.

36 GÜNDE 800 GRAMA ULAŞTI
Ameliyat sayesinde deri altından vücuda yerleştirilen cihaz sayesinde Sümeyye bebeğin vücudunda gelişimini tamamlamadığı için biriken sıvının alınması ve mevcut organlarının fazla yorulmaması sağlanıyor. Kuvözde özel bakım uygulanan Sümeyye bebek, 36 gün önce 600 gram olarak dünyaya geldi. Sümeyye 800 grama ulaştı. Makinede burundan üfleme şeklinde solunum desteği sağlanan Sümeyye’nin ameliyatın 3. aşamasında kendi kendine solunum yapması sağlanacak.

Editör: TE Bilişim