Mete “Bu yıl bölgemizdeki hava koşulları üreticimizin mısırda erken hasada başlanmasına neden olmuştur. Mısırın erken ve hızlı bir şekilde hasat edilerek piyasaya sürülmesi fiyatlarda düşmeye sebep olmaktadır.

STB olarak bir an önce ürünün pazara inmesini doğru bulmuyoruz. Ürün hızlı bir şekilde piyasaya sunulmaya devam ederse fiyat aşağıya gitmeye devam edecek, piyasalarda oluşan fiyatlardan dolayı gene üreticimiz mutsuz ve umutsuz bir sezon yaşayacaktır.

Üreticimize tavsiyemiz fiyatlardaki düşüşü hızlandırmayacak şekilde kontrollü şekilde ürünlerini piyasaya sunmalarıdır. Bu da fiyatların istikrarlı bir biçimde artmasına neden olacaktır. Üreticilerimiz ürününü değerinin altında satmasın, fiyatların artmasını beklesinler. Bu bekleyişin üreticimizin ekonomik açıdan menfaatlerine uygun olacağını düşünmekteyim.

Dileğimiz üreticimizin alın terinin karşılığını alarak ürünlerini beklentilerini karşılayacak fiyattan satabilmeleridir. Allah tüm üreticimizi de sanayicimize de hayırlı ve bereketli bir sezon nasip etsin."dedi.

 

Editör: TE Bilişim