İstanbul Bakırköy’deki kutlamalara katılan KESK Sakarya Şubeler Platformu, yolculuk öncesinde basın açıklaması yaptı.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önündeki basın açıklamasanıa CHP PM Üyesi Ayça Taşkent, CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, İl kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, HDP İl Eş Başkanı Nahide Yüksel Doğan, EMEP İl Başkanı Hüseyin Atılgan, ÖDP İl Başkanı Ali Merdan Çelik, TİP Sakaraya üyeleri Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Salim Aydın ve KESK üyeleri ile yurttaşlar katıldı.

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Yavuz Köse, burada yaptığı açıklamada, “Bugün Uluslararası Birlik Ve Dayanışma Günümüzde yarınlara daha umutla bakmak istiyoruz” dedi.
Yavuz, şunları kaydetti:

Adına ister ’’kriz’’ ister ‘’ekonomik dalgalanma’’ dense de, sonuç değişmiyor. Siyasal ve toplumsal bunalım değişmiyor. Rekor üzerine rekor kıran işsizlik, hayat pahalılığı, soframızda ekmeğimizi ekmeği küçültüp, geleceğe güvenle bakmamızın önüne set çekiyor.

Hava kadar, su kadar ihtiyaç duyduğumuz, haklarımız ve özgürlüklerimiz, demokrasinin adaletin son kalıntılarının da rafa kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Emek karşıtı, sermaye yanlısı neo-liberal politikaların, vahşi kapitalizmin acımasızca sürdürüldüğü bir ülkede hepimiz kaybediyoruz.”

TZDK-TANK PALET-TÜVASAŞ
Ülkenin stratejik işletmelerini, fabrikalarını birkaç yıllık karı karşılığında satıp, çalışanları da işsiz bıraktılar. Belleklerimizde dün TZDK yaşananlar, bu gün Tank Palet de yaşatılmaya çalışılmakta, yarın da Vagon Fabrikasında yaşanacaktır.

Birlikte kazanacağız…

İş cinayetlerine fıtrat diyenlere, işçinin emekçinin kıdem tazminatına göz dikenlere, zorunlu BES dayatmasına karşı omuz omuza yürüyen emekçiler kazanacaktır.

Birlikte kazanacağız… Rant, soygun politikaların ürettiği ekonomik krizin bedelini biz değil krizi yaratanlar ödeyecek.

Biz kazanacağız…

Emperyalist paylaşım savaşları sonucu yaşam alanlarını terk edip ülkemizde yaşamak zorunda kalan mültecilerin eğitim, barınma sorunun yanında; ırkçılık, yoğunlaşan emek sömürüsü, güvencesiz ve ucuz iş gücü kullanılmasına karşı, ‘yaşasın hakların kardeşliği ve emekçilerin birliği’ diyenler kazanacak.

Birlikte kazanacağız…

Eğitimin tüm alanlarını cemaat ve yandaş vakıflara açan, her yıl değişen sınav sistemleri ile eğitimdeki özeleştirmelerle çocuklarımızın geleceğimizi belirsiz karanlık geleceğe itenlere karşı, laik bilimsel anadilin de eğitim diyenler kazanacak.

Birlikte kazanacağız...

Münferit, rızası var, çocuklarına sahip çıkamamışlar gibi saldırganı değil çocukları ve ailelerini suçlayan ifadelerle istismarı meşrulaştırmaya kalkanlara karşı’’ güzel günler göreceğiz çocuklar’’ diyenler kazanacak.

Birlikte kazanacağız…

Ayrıştıran, topluma nefret tohumları ekmeye çalışan, hatta ana muhalefet liderine saldırıya kadar uzanan ırkçı faşist zorbalığın karşısında farklılıklarımızla yan yana 1 Mayıs alanlarında karşınıza dikiliyoruz.

Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu BİR ÜLKE VE DÜNYA İSTİYORUZ!

Editör: TE Bilişim