Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ve kurul üyelerinin de iştirak ettiği ziyarette kadınların istihdama daha çok kazandırılması ve girişimcilik potansiyelleri hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verirken ara eleman ihtiyacının karşılamaya yönelik projelerin yaygınlaştırılmasının önemine değinildi.

Başkan Zehra Dirim Kurul çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında kadınların girişimcilik potansiyelini artıracak ve teşvik edecek faaliyetlerde bulunulması için gayret ettiklerini nicelik ve nitelik bakımından güçlü bir kadın girişimci profili oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca,  kadınların iş dünyasında daha çok etkin rol oynamasını sağlamak için ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kadınların girişimcilik ve istihdam potansiyellerinin ileri düzeyde olduğunu belirtti.

Durmuş, “Halk eğitim merkezlerinde eğitim gören kadınlarımız çok kaliteli ve özgün ürünler çıkarmakta. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yönde birçok desteği kendilerine sağlıyoruz ve çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarımızın bir ürün ortaya çıkardığında ve bunu ticari anlamda bir faaliyete dönüştürdüklerine çok mutlu olduklarını görüyoruz. Kadınlarımızın mutluluğu toplumun mutluluğu demektir. Bir kadının mutlu olması ailesine ve çocuğunun eğitimine katkı sağlar. Bizler de bu konuda sizlerle birlikte her türlü işbirliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim