Geçtiğimiz ay yaptıkları ‘Kadın Çalıştayı’ sonrası çalıştay paydaşlarını teşekkür kahvaltısında paylaşan Başkan Tevhide Yağan şunları söyledi, “Sürekli artan kadın cinayetleri için yeni bakan olan Sakarya Milletvekili,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dan ümitliydik ama sessiz kaldı” dedi.

 

KADINLAR

Serdivan Şehir Palas Oteli’nde düzenlenen kahvaltılı programda ilk olarak Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak olan etkinlikler için çalıştaya katılan kadınlar ile görüş alışverişinde bulundu. Yağan, Dünya Kadınlar Günü’nde kadın cinayetlerine de dikkat çekmek için ülke genelinde cinayetlere kurban giden kadınlar için fidan dikimi yapılacağını söyledi.

 

SESSİZ KALDI

Yağan şunları söyledi, “Kadın cinayetleri son 5 yılda çok arttı. Bunun önüne geçilmesi için şiddet için çıkarılan yasaların yetersiz olduğunu görüyoruz. Uygulamada da yanlışlar var. En son bir çocuk gelin şiddetten dolayı sığınma evine gitmesi sonrası sorunları var. Kadın sığınma evlerinin bölgelere göre daha değişik olduğunu biliyoruz. Yani bu bölgelere göre kadın sığınma evlerinin barındırma şartlarının güvenlik şartlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bakanımız Ayşenur İslam bu konularda sessiz kalmıştır” dedi.

Editör: TE Bilişim