Son zamanlar da finansal piyasalarda ki fiyatlamalar ve korelâsyonlar entresan bir hal aldı. Kovid-19’un doğurduğu sonuçları gidermek için merkez bankalarının parasal genişleme politikaları, yeni bir tarz fiyatlamayı hayatımıza soktu. Her şeyin fiyatı artıyor ama enflasyon düşüyor. Faizler eksi veya eksiye yakın. İşsizlik zirve rakamlarda, kredi ve türevleri sayesinde alım ve alım gücü artıyor.

Sürdürülebilir bir politika olmadığını her kesimin bilmesine rağmen, at gözlükleri kafamızda bu yolda sonunu düşünmeden yürüyoruz. Aynı hükümet içinde değişik bakanların kovid-19 için mesajları da farklı farklı. Sağlık bakanı evde kalmayı tavsiye ederken, turizm bakanı tatil programı için yapılan kolaylıkları anlatıyor. Neresinden baksan tutarsız kalınan politikalar karşısında, halk keyfine geldiği kararı almak zorunda kalıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu yaptığı açıklama için ufak çaplı bir araştırma yaptım. Erdoğan “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız” dedi. Sayın Erdoğan’ın söyledikleri karşısında söyle bir teorim var. Türkiye yıllık ortalama %5 büyür, DOLar kuru sabit kalırsa, Türkiye’nin önünde ki 18 ülke hiç büyümez ise 14 yılın sonunda dünya’nın en büyük 13. ekonomisi oluyoruz.

Ne yazacağımı iyice şaşırmış durumdayım. Hayaller süper ekonomi, gerçekler biz bize yeteriz 10 TL versene…

Kredi çekerek, finansal piyasalara yatırım yapan ve kar beklentisi olan yatırımcı arkadaşlara bir ufak ipucu vermek istiyorum. En güzel haberler, en tepede gelmeye başlar. En kötü haberlerde en dipte gelir. Bunu kulağınıza küpe yapmanızda fayda var. Haftanın atasözünü sizler için buraya bırakıyorum. “Çocuk işi iş olmaz, oğlak boynuzu sap olmaz”

BİST100: Geçen hafta verdiğim tüm dirençleri test eden ve son verdiğim 113.850’nin üstüne çıkmış olsa bile altında kapatan bist100 yeni haftaya 113.611 den başlayacak. Bu hafta fazlası ile hareketli bir hafta yaşayacağız. 113.850, 114.350, 115.050 ve 115.920 olarak görünüyor. Desteklerimiz ise 112.650, 111.670, 110.970 ve 110.120 olarak görünüyor.

DOLar: Geçen hafta 6.83 üstü fiyatlama olacağını yazmıştım. Haftayı 6.84 üstünde kapattık. Bu hafta marj biraz daha fazla olacak, aşağıda 6.81 yukarıda 6.90 arası harekete duyarsız kalırım. Kırılımlar da pozisyonumu alırım.

ONS ALTIN: Geçen hafta bahsettiğim tek rakam olan 1.745 $’ı Cuma günü kapanışa yakın gördü. Şimdi hızlanmasını beklediğim ons altında 1.745 $ üstü kırılımı takip ediyor olacağım.

Hepimize bol bereketli sağlıklı ve iyi bir hafta diliyorum.

Editör: TE Bilişim