Yumurta tavuk, tavuk yumurta denemelerinde tekrar başa döndük. Anlamak istenilmeyen şeylerin başında güven ortamı olmaması, adaletsiz hukuk sistemi, yapısal reformların bir türlü yapılmaması gibi sıralayabileceğim bir sürü sebep var. Sizlere yaklaşık iki aydır anlattığım erken seçimin ayak sesleri olarak görüyorum bu müdahaleleri. Sonra ne mi olur? Benden sonrası tufan ya da ben kazanırsam baskıyı daha da artırırım düşünce tarzı ile yapılan denemeler. Sizlere geçen hafta yazımın sonunda aynen şunları yazmıştım “Akıl, mantık ve bilimin göz ardı edilmediği bir hafta olmasını diliyorum” demişim. Geçen hafta niçin böyle bir şey yazdım. Biraz düşünür müsünüz? Sizlere üç hafta önce faiz indirimi beklediğimi ama inşallah böyle bir şey olmamasını temenni etmiştim. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek aptallıktan başka bir şey değil. 
   Enflasyon her geçen gün daha da artacak. Halk her geçen gün daha da fakirleşecek. Cumhuriyetin kazanımları olan fabrikaları satarsan, piyasayı tekelleştirirsin demiştim. Şimdi zincir marketler de polisler fiyat denetliyor. Cuma akşamı gübreye yapılan yeni zamlar ile sıkıntı daha da büyüdü. %26 Azotlu Can gübre 2.300 TL den 3,600 TL ye çıktı. Bir günde %60 zam yapıldı. %46 Azotlu Üre gübre 4.500TL den 5.600 TL ye çıktı ve %25 zam yapıldı. Şimdi hangi gıda maddesini ucuz yiyeceksin. Bildiğin semizotunun bağı 15-20 TL olmuş, Dağda bayırda yetişiyor bu ot. Hataları anlayabilirim ama ihaneti anlayamam. Bakan bey hiçbir üretici zarar etmiyor demiş. Peki, tarlasını süren çiftçinin traktörü neden iş sırasında haciz edilerek çekici ile çekilmiş. Tabi sayın bakan hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisini sıfırlar da 31Aralık 2021 e kadar Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Mısır, Mercimek ve Nohut ithal eden ithalatçı ve yabancı üretici zarar etmez. Bizim çiftçide ağzı açık şekilde teşvik ve rekolte fiyatı beklesin. Bizim çiftçi de sırtına bıçak yedikçe, ağam bizi seviyir desin.
   Pazar günü sabah sabah eşimden, çocukların matematik derslerin de ki başarısızlığı hakkında sızlanmasını dinledim. Dördüncü sınıfa giden kızlarım 2 yıl uzaktan eğitim gördü. Haliyle yüz yüze eğitime yeni başladılar. Başarı beklemiyorum zaten, gerçeklerin farkındayım. Tabi ki takviye imkânı sağlamaya çalışıyorum. Bende eşime son bir yılda 4bin kişinin profesör yapıldığını, hiç bilimsel yayını olmayan 68 profesör rektör olarak atandı dedim. Ülkenin hali bu iken, sen gel ekonomide düzelme ve eğitimde başarı bekle. Hahahaha sinirden gülüyorum artık. Neyse haftalık yoruma geçelim.
BİST100: Geçen hafta bahsettiğim sert satışları MB kararı ile görmüş olduk. Buradan sert şekilde yukarı dönmesini bekleyebiliriz. Ama 1.374 altında daha farklı bir fiyatlama yaşamaya başlarız. Bu haftanın sırat köprüsü olacak iki rakam var 1.374 ve 1.363 bu rakamlar altında farklı bir dünya ya geçeriz. Yukarıda 1.393, 1.402 ve 1.416 üzerinde fiyatlama gördükçe rahatlarız. Piyasalar da yerlinin alım iştahı olmasına rağmen yükselmeyen bir piyasa mevcut. Erken seçim beklentisi piyasalara düşerse yabancı alımları hızlanabilir. Aylık kapanışın 1.405 üzerinde olmasını umut ediyorum sadece.
DOLar: Geçen hafta faiz artırımı ile ilgili karar sonrası DOLar da uzaya dört şeritli yol olur demiştim. 8.65 ile başladığımız haftada 8.60’a kadar gevşemiş olmamıza rağmen MB kararı sonrası başlayan yükselme ile haftayı 8,90 TL den kapattık. Fazla yoruma gerek yok, acil reformlar yapılmalı.
ONS ALTIN: Merkez bankaları kararı sonrası sert düşüş yaşasa da 1.750$ desteğinde durmasını bildi. Buradan tekrar alım tepkisi beklenebilir. 1.786 $ üzeri kapanışlarda yükseliş devam edebilir. Kritik bir hafta olacağı kesin. Geçen hafta gram altın için merkez bankası kararı sonrasını işaret etmiştim. 480 TL den alım gelerek haftayı 500TL civarında kapattı. Yükselişin devam etmesi beklenebilir.
Hepimize bol bereketli, sağlıklı, mutlu ve iyi bir hafta diliyorum

Editör: TE Bilişim