Artık o kadar çok kredi kaybedildi ki bu tür söylemler ve oyunlara piyasanın karnı tok. Yeniden güven geliştirmek için yapısal reformlara devam edilmeli. 2017 senesinde AB için onlara ihtiyacımız yok diyen Reis, bugün AB ile entegre hareket etmeliyiz söylemlerine soyundu. Bu kadar kendimizi köşeye sıkıştırdığımız başka bir dönem olmadı. Dün, Kavala için gezi olaylarının sponsoru diye konuşan reis’e karşı, hafta arası Kavala tahliye olursa yargı bağımsız mı! Olmuş sayılacak. Neyse fazla bu konulara girmeden temel ve teknik analize geçelim diyeceğim ama bu konular üzerinden yürüyor temel analizde.

BİST100: Geçen hafta bahsettiğim yeni zirveler faiz artırımı ile beraber geldi. Daha öncesin de ise söylediğim ilk destek olan 1.260 kadar geri çekildi. Ve haftayı 1.323,95 den kapattı. Bu hafta olası kar satışları gelebilir. İlk desteğimiz 1.312, 1.296, 1.280, 1.258 sırası ile takip edilmeli. Daha aşağı sarkması durumunda 1.243, 1.214 ve 1.192 takip edilebilir. Haftayı biraz ortaya karışık bir seyirde izleyeceğiz. Yeni zirveler konusunda ise 1.366 takip edilebilir. Hisse ve haber bazlı hareketlere kendinizi kaptırmayınız. Covid-19 salgınının her geçen gün yaygınlaşması finansal piyasaları bizim gibi ülkeleri çok daha fazla derinden etkileyebilir. Kısmi kar almakta her zaman fayda vardır diye düşünüyorum.

DOLar: Geçen hafta Merkez bankasının yüksek faiz kararına rağmen fiyatlanmış olan DOLar da fazla bir hareket olmadı. Anlık hareketler dışında stabil 7,60 / 7,70 aralığında gidip geldi. Bu saatten sonra gelecek bir haber ya da yapısal reformlar ile beklenti oluşumu DOLar da geri çekilmelere sebep olacaktır. Bu haftanın ilk yarısında düşüş devam edecektir, ikinci yarısı ters yöne hareket edebilir. Bu saatten sonra hükümete bir şans tanınmalı ve söylemlerin icraata geçip geçmeyeceği gözlemlenmelidir. DOLar alımları için beklenmeli ve acele edilmemeli. DOLar’ı yatırım aracı olarak değil de, paranın alım gücünü korumak için değerlendirilmeli.

ONS ALTIN: Ons Altın haftayı 1.871 $ dan kapattı. Bu hafta biraz aşağı yatay seyir izleyecek gibi görünüyor. 1.860 $ altında satışlar sertleşebilir, buna dikkat etmekte fayda var. Altın her zaman altındır diyor ve bu haftalık yorumlarımızı burada bitiriyoruz.

Hepimize bol bereketli sağlıklı, mutlu ve huzurlu iyi haftalar diliyorum.

Editör: TE Bilişim