Dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT)Geyve yerini aldı. Sakarya Ticaret Borsası ile ayvanın coğrafi işareti konusunda işbirliği yapan Geyve Belediyesi, kendi tesislerinde ürettiği Geyva markalı ürünleriyle takdir topladı.

Geyve’nin meşhur ayvası ve Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezinde üretilen ürünler fuarda ön plana çıktı. Ayva reçelinden ayva kolonyasına kadar pek çok ürün katılımcılara tanıtıldı. Ziyaretçiler standa yoğun ilgi gösterirken Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise Geyve’nin kendi ürettiği ürünlerin stantta yer aldığını belirtti. Fuar 3 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak.

Geyve Belediyesinin tesislerinde kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen doğal ürünlerin Geyva markasıyla halkın kullanımına sunulduğunu dile getiren Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Geyve Belediyesi olarak 10 yıldan bu yana yaptığımız faaliyetler içerisinde hem ilçenin alt ve üst yapısıyla sosyal alanlarla alakalı faaliyetleri tamamladıktan sonra üreticimize, çiftçimize, esnafımıza katkı sağlamak amacıyla bu tür fuarlara katılıyoruz. Geyve Belediyesi kabuğunu kırmış bir belediye. Burada bulunan standımızdaki ürünlerimiz tamamen Geyve Belediyesinin kendi ürettiği ürünler. Bu ürünleri tanıtımıyla alakalı fuara üçüncü katılışımız. Bundan sonraki yıllarda da EMITT Fuarı’na katılarak ilçemizin ürünlerini çok daha iyi yerlere getirebilme ve tanıtabilme adına bu faaliyetlere katılmış olacağız” dedi.

Geyva markalı ürünler, geleneksel metotlarla modern tesiste üretiliyor. TÜYAP Fuar merkezinde doğal ürünlere vatandaşların yoğun ilgisi vardı.

Editör: TE Bilişim