Karara ilişkin tepkilerini dün gazetelere ve medya kuruluşlarına ileten esnafın açılaması şöyle: 

"Adapazarı Kaymakamlığı’nın 13.04.2020 karar tarihli, 32 Karar Nolu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı kapsamında 14.04.2020 – 19.04.2020 tarihleri arasında belirli caddelerdeki işyerlerinin tam gün süreli kapalı olması yönünde verilen karar sebebi ile işyerlerimizi kapatmak zorunda kaldık.

ÖNLEMLER YETERLİ DEĞİL!

Belirli caddelerdeki iş yerleri kapatıldı, diğer caddelerdeki işyerleri açık kalmaya devam ediyor. Halk açık olan caddelere yönlendirilerek sokağa çıkması engellenmiyor. Önlemlerin yeterli olmadığı görülüyor.

ÖNLEM Mİ? CEZA MI?

Aynı sektörde iş yapan işyerlerinin bir kısmının açık olması, bir kısmının kapalı olması devletimizin eşit davranma ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Karar da belirtilen caddelerde faaliyet sürdüren işyerlerinin kapatılması, karar kapsamı dışındaki diğer caddelerdeki işyerlerinin faaliyetini sürdürmesi bir önlem midir, yoksa işbu karar kapsamındaki caddelerde bulunan işyerlerine verilen bir ceza mıdır?

ESNAF ÖNÜNÜ GÖREMİYOR!

Ülkemizde yaşanan bu süreci anlayan ve bilen esnaflar olarak bizlerin de mağdur edilmemesi adına, alınan karar ile 1 hafta boyunca hiç iş yapamayacağımız açık olduğundan, kiralarımızı, personel ücretlerimiz ile diğer ödemelerimizi ödeme imkan ve ihtimalimiz kalmayacaktır.

Alınan 1 haftalık karar ile ne personeli kısa çalışmaya ayırabiliyoruz, ne de kiralarımızda uyarlama talep edebiliyoruz. Karar kapsamındaki caddelerde bulunan esnafa 1 hafta sonra ne yapılacağının bilgisi verilmediği gibi, esnafın önünü görmesi ve çalışması neredeyse tamamen engelleniyor.

Devletimizin aldığı her karara saygımız sonsuzdur, fakat eşit ve adil önlemler alınmasını, salgının önüne geçilmek isteniyorsa tam bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini, 1 haftalık değil en az 1 aylık planların esnafın görüşüne sunulması, esnafın önlemlerini alabilmesine imkan sağlanmasını, bizlere ceza verir şekilde önlemler alınmamasını rica ediyoruz."

Editör: TE Bilişim