Kuyumcularda bol çeşit

Adapazarı’nda 29 yıldır kuyumculuk yapan Yusuf Odabaş, “Anneler  Günü için beş taş yüzük, tek taş ve renkli zümrüt sar kıymetli ürünlerimiz hazır. 400 TL den 800 tl arasında yatlar değişiyor.
Pazar günü anneler gününün ile birlikte satışların istenilen seviyelere azda olsa ulaştı cumartesi ve Pazar günü satışlarına arta bileceğini umuyoruz ”dedi. Kuyumcu Ahmet Serbest ise  kolye, yüzük, küpe, bileklik çeşitlerini satışa sunulduğunu belirterek, “Özel günler herkesin yaşamında önemli yer tutuyor. Biz de pazar günü Anneler Gününü karşılarken ürünlerimiz satışa hazır hale getirdik . 300 TL ’den 700 TL ’ye bin 600 TL ’ye kadar farklı yatlarda seçeneklerimiz var. Ticaret bakanlığın kredi kartına 4 taksit getirmesi de iyi oldu. Ekonomide can suyu haraketliliği bekliyoruz” diye konuştu.

Çiçeksiz anneler günü olmaz

Anneler günü nedeniyle çiçek satışında önemli artış yerini koruyor. Çiçekçilik yapan Ömer ilkiz “Çok çeşit
var. Beyaz orkide, çift dalı orkide, mavi orkide yatları 100 TL ile 150 TL arasında değişiyor mevsim buket çiçeği 40 TL ile 50 TL arası. Canlı çiçek sepeti aranjman 30 TL den başlıyor. İkinci sırada en çok talep edilen gülün tanesi 5 TL. Bugün ve Pazar günü yoğun çiçek satışı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Çiçekçi Mehmet Solak da “ Anneler hepimiz için çok değerlidir bizlerde çiçek satışında müşterilerimiz talebi doğrultusunda adrese teslim çiçekleri ekiplerimiz saatinde hızla yerine ulaştırıyor cumartesi ve Pazar günü çok yoğun olacağını düşünüyoruz” dedi.

Konfeksiyon da hareketlendi

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle pakonfeksiyon ürünlerin satışına talebin az olduğu, ancak Anneler Günü dolayısıyla bir hareketlilik görüldüğü belirtiliyor. 

Editör: TE Bilişim