Umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve açık alan ile toplu taşıma araçlar Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğine uygun olmazsa idari para cezası uygulanacak.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Selim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, herkesin kullanımı için inşa edilen binaların, tüm açık alanların ve ulaşım araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmelerini sağlamak üzere erişilebilirlik konusundaki izleme ve denetim mekanizmasını hayata geçirileceğini belirterek şunları söyledi: “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği yayımlanarak yürürlülüğe girdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından “Engelliler Hakkında Kanun”un erişilebilirlikle ilgili hükümlerinin uygulanmasını sağlamak üzere hazırlanan “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği”  20 Temmuz 2013 tarihinde 28713 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi” dedi.

CEZALAR YÜKSEK

Erişilebilirlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı takip edilecek ve denetlemeler yapılacağının da altını çizen Selim, “Komisyonlar yaptıkları izleme ve denetleme çalışmasının sonucunda hazırlayacakları raporu Aile ve Sosyal Politikalar il müdürüne sunacak ve il müdürü tarafından yönetmelik uyarınca idari para cezası miktarı belirlenecek. Umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve açık alan ile toplu taşıma araçlarının sahibi olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine her bir tespit için 1.000 Türk Lirasından 5.000 Türk Lirasına kadar idari para cezası uygulanabilecek. Bu şekilde bir yıl içinde uygulanacak idari para cezasının tutarı 50.000 lirayı geçmeyecek” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim