Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından koronavirüs salgını dolayısıyla esnaflara yönelik olarak açıklanan ‘Ekonomik Destek Paketi’ne başvuru yöntemleri açıklandı. Esnaflar tarafından yapılacak başvurular ile açıklanan destekler hak sahiplerine ulaşacak.

Büyükşehir Belediyesi ‘Ekonomik Destek Paketi’ başvurularına ilişkin şu açıklama yapıldı;

Mazot Desteği

Belediyemiz denetiminde izin, ruhsat veya kira yöntemi ile toplu taşımacılık faaliyeti yapan ve mazot desteğinden yararlanmak isteyen esnafımız 1-5 Haziran 2020 tarihleri arasında Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine (SESOB) başvuru yapabilirler. Salgın sürecinde pandemi kurallarına uygun seyrek oturma düzeninde çalışma zorunluluğu bulunan (minibüs, dolmuş taksi, özel halk otobüsü) her plaka için 1.000 TL değerinde yakıt verilecektir.  Başvuru sonucunda SESOB tarafından belediyemize bildirilen hak sahiplerine mazot desteği yapılmasına başlanacaktır.

Su Faturası Desteği

İçişleri Bakanlığı Koronavirüs tedbirleri ek genelgesi kapsamında 16.03.2020 tarihinden itibaren faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan esnaflarımız, su faturası desteğinden faydalanmak için başvurularını 1-5 Haziran 2020 tarihleri arasında Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine (SESOB) başvuru yapabilirler. Başvuru sonucunda SESOB tarafından belediyemize bildirilen esnaflarımızın su faturaları 1.000 TL’ye ulaşıncaya kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecektir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden İzin, Ruhsat veya Kira Yöntemi ile Toplu Taşıma Faaliyetlerinde Bulunan Gerçek ve Tüzel Kişilerin Ruhsat, İzin ve Hat Kiraları Borçlarının Faizsiz Olarak 3 Ay Ertelenmesi Süreci

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden izin, ruhsat veya kira yöntemi ile toplu taşıma faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin ruhsat, izin ve hat kira borçları faizsiz olarak herhangi bir talebe bağlı olmaksızın Meclis Kararı ile 3 ay ertelenecektir.

Tüm İşyerlerinin Nisan-Mayıs-Haziran Aylarına Ait Su Faturalarının Ertelenmesi

Tüm işyerlerinin herhangi bir başvuruya ihtiyaç olmaksızın, Nisan-Mayıs-Haziran su faturaları Temmuz ayına kadar ertelenecektir. Ertelenen işyeri su faturaları, esnaflarımızın SASKİ’ye başvurmaları halinde vade farkı alınmaksızın 3 eşit taksit halinde ödenebilecektir.

Salgın Sürecinde Faaliyeti Durdurulan ve Faaliyette Bulunamayan İşyerlerinin Bu Döneme İsabet Eden İlan ve Reklam Vergilerinin Alınmaması

Büyükşehir Belediyesi yetki alanındaki yerlerde faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işyerlerinin yıllık ilan ve reklam vergilerinin, faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan dönemlere isabet eden kısmı mükellefler tarafından bizzat veya online olarak (www.sakarya.bel.tr) başvurmaları suretiyle alınmayacaktır.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mülkiyetinde Bulunan Taşınmazlara İlişkin Satış, Ecrimisil ve Kiraların 3 Ay Ertelenmesi Süreci

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin satış, ecrimisil ve kiralamalardan kaynaklanan bedellerin veya tutarların ödenmesi 19.03.2020 tarihinden itibaren 3 ay herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Meclis Kararı ile ertelenecektir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kiracısı Olup Salgın Döneminde Faaliyeti Durdurulan veya Faaliyette Bulunamayan İşyerlerinin Bu Dönemlere İlişkin Kira Bedellerinin Alınmaması Süreci

Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazlarda kiracı olup salgın sürecinde faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunamayan işyerleri belediyemize ilgili durdurulma kararı ile birlikte bizzat dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Bu başvuru üzerine ilgili dönemlere ilişkin kiralar alınmayacaktır.

Editör: TE Bilişim