Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in de katıldığı törenle açılan fabrikada 300 kişi istihdam edilecek.

Otomotiv üreticilerine yönelik iç ve dış giydirme parçaları, hava üfleçleri, orta konsol ve boyalı parçalar üreten Ecoplas, Kocaeli'nden sonra ikinci fabrikasını Sakarya'da açtı.

Temeli geçen yıl 19 Mayıs günü atılan ve yine 19 Mayıs’ta çılışı yapılan fabrikadaki törene Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı, Ecoplas Genel Müdürü Bülent Yazıcı, OSB Yönetimi, STK temsilcileri, çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

300 KİŞİLİK İSTİHDAM

Ecoplas Genel Müdürü Bülent Yazıcı, açılış törenindeki konuşmsında, Kocaeli'nden sonra ikinci fabrikasını Sakarya'da açmanın gururunu yaşadıklarını ve Türkiye'nin ihracatına katkıda bulunmayı sürdürmeyi amaç edindiklerini söyledi. Yazıcı, yaklaşık 50 milyon TL yatırımla 13 bin metrekaresi üretim alanı 16 bin metrekarelik bir alana kurulantesiste ilk etapta 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti.

“ZOR DÖNEMDE YATIRIM

YAPMAK ÖNEMLİ ”

Sözlerine 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılına dair duygularını ileterek başlayan Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı da, Ulu Önder Atatürk’ün “Siyasal, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner” sözünün e kendilerine yol gösterdiğini belirterek, bu kutsal yolda üzerlerine düşeni yapmayı bir görev bildiklerini belirtti. Yazıcı, “Bu zor dönemde böyle bir ekonomik yatırımı Sakarya’da hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

OMOTİVDEKİ REKABET GÜCÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede de, otomotiv endüstrisinin Türkiye’nin en önemli endüstrilerinden bir i olduğunu belirterek, “1.7 milyon adedin üzerinde otomobil üreten ve aynı zamanda otobüste, kamyonda, metro araçlarında ve şimdiden hızlı trende yol almaya gayret eden, bu sektörde ön planda olan ülkeler arasına girecek bir konumdayız” dedi.

Büyükdede, şöyle devam etti:

“Gittikçe elektrikli otomobillere, hibrit otomobillere doğru hızlı bir dönüşüm olurken, Toyota burada önemli ölçüde başı çekti ve bu yeni jenerasyondaki gelişim aynı zamanda oraya hizmet verecek olan firmaları, yeni sektörleri ortaya çıkarmaya başladı. Ülkemizin nadide firmalarından biri olarak gördüğümüz Ekoplas’ın bu teknolojik gelişmeler ışığında özellikle yeni jenerasyon araçların elektronik alanında yer almak istemesi, geleceğe nasıl batkılarını bizlere en güzel şekilde özetliyor. Bu yatırımın 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi de çok önemli bir faktör. Tüm Ekoplas ve Kojima ailesinin tüm çalışanlarıyla birlikte büyük bir özveri gösterdiklerini görüyoruz.

Bu yatırımda emeği geçen firma sahiplerimize, bütün çalışanlara, diğer yabancı arkadaşlarımıza hasleten teşekkür ediyor, bu yatırımın ülkemize ve Sakarya’mıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

FABRİKA TURU

Konuşmaların ardından Geleneksel Halk Oyunları Ekibi Horon gösterisi sunarken, fabrikanın açılış kurdelesi Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı ve katılımcılar tarafından kesildi. Açılışın ardından son sistem teknolojinin kullanıldığı fabrikanın üretim tesislerini gezdiren yetkililer, yapılacak üretim faaliyetleri hakkında da bilgiler verdiler.

Editör: TE Bilişim