Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı Koronavirüsün yaratacağı tahribatı azaltacak önlemler paketi ile alınan tedbirlerin iş dünyasını memnun ettiğini belirterek, ülkemize hayırlı olmasını dileriz’ dedi.

Başkan Adem Sarı “tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de olağanüstü bir süreçten geçmektedir. Küresel sınırların ortadan kalktığı günümüzde pandemi sadece insandan insana değil, piyasalardan piyasalara da bulaşıyor. Türkiye salgınla olan sınavını başarıyla vermektedir. Ülkemizin ve halkımızın sağlığı bakımından alınan tüm kararlarla birlikte ekonomik kararları Sakarya Ticaret Borsası camiası olarak sonuna kadar destekliyoruz. Destek paketi yerinde ve zamanında yapılmış bir müdahaledir.

Ekonomik tedbir çalışmalarının, istişareler ekseninde hazırlanmış olmasının hayata geçirilmesi adına oldukça önemli. Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu camia olarak bizlerin de taleplerini Cumhurbaşkanımıza ilettiler. Ekonomi Paketi mevcut durumda moral kaynağı oldu. Üretim, ticaret ve istihdam yara almadan devam edecek. Halkımızın hassasiyeti, devletimizin tedbirleri, birlikten kuvvet doğar mantığı ile bu zor süreci en az zararla atlatacağımıza olan inancım tamdır. Alınan bu tedbirlerin yanında iyileştirmeye yönelik olarak kırsal kesimde tarımda uğraşan çiftçilere yönelik önlemlerin alınması da şarttır. 2019 yılı tarımsal desteklemelerin bir an önce ödenmesi, KGF kredilerinden tarımsal işletmelerin de faydalanması, zirai kredilerin ertelenmesi tarımla uğraşan kesim için iyileştirmeye yönelik olacaktır. Bu yöndeki tedbirler tarım için cansuyu olacaktır. Türkiye’nin bu salgınla birlikte birlik ve beraberlik içinde nasıl mücadele ettiğini ve kenetlendiğini tüm dünya görecektir. “ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim