Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatifi çalışanı Mehmet Acar, “14 yıldır personeli olduğum kooperatife ortak olmak isteyince, ya ortak olursun ya da çalışırsın denilerek istifaya zorlandım. Çiftçilik de yaptığım için hem kooperatif personeli hem de ortak olmak yasal hakkımızdır olduğu halde. Haksızlığa uğrayarak, İşten çıkartıldım” dedi.

ADAYLIK

Acar, “Kooperatif Başkanı Ayhan Demirhan, ortak olduğumda başkanlığa aday olacağımı iddia ederek ortak yapmak istemedi. 794 Sayılı Kaynarca Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’ne ortak olan her üreticinin yönetim için aday olmak hakkı vardır. Önümüzdeki kongrede aday olmak gibi niyetim yoktu ancak yapılan haksızlık karşısında 2018 yılı Kasım ayında yapılacak kongre de liste çıkartarak kooperatif başkanlığa adaylığımı koymaya kararlıyım” diye konuştu.

AÇIKLAMA

Konuyla ilgili konuşan 794 Sayılı Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Ayhan Demirhan ise, “Yönetim Kurulumuzun aldığı kararları uygulamaya koyan Kooperatif Müdürü’nün talimatlarına aykırı hareket edildiği için genel merkezden müfettiş istedik rapor uyarınca işten çıkarılmış olup tüm yasal hakları da ödenmiştir” dedi. Sedat Balta/Kaynarca 

Editör: TE Bilişim