SASKİ Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “SASKİ olarak 2016 yılında şehrimizin tamamında 300 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. İnşallah 2023 yılına kadar Sakarya için 1,8 Milyon TL’lik altyapı yatırımını hayata geçirmiş olacağız” dedi. SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, devam eden ve planlanan altyapı yatırımlarıyla ilgili Meclis Üyelerine ayrıntılı sunum yaptı.

Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve 8 gündem maddesinin karara bağlandığı oturumda SASKİ 2016 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Genel Kurul da ayrıca SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehir genelinde devam eden ve planlanan altyapı yatırımları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ’nin 2016 yılında 300 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiğini belirtti. Toçoğlu ayrıca 2023 yılına kadar Sakarya için 1,8 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacağını ifade etti.

Karaman arıtmanın üzeri kapatılıyor

Kurum tarafından şehir genelinde devam eden altyapı çalışmaları ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı sunumda, “Adapazarı ilçemiz için bugüne dek 51 milyon liralık yatırım yaptık. Şu anda 27 milyon lira değerindeki yatırımlarımız devam ediyor. Şehrimizin en büyük atıksu arıtma tesisi olan Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizin kokuya neden olan kısımlarının üzerini kapatıyoruz. Çeşitli noktalarda bulunan terfi merkezlerimizde çalışmalar tamamlandı. Arıtma tesisimizin de üzerini kapattık. Hava kanallarının montajı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde çalışmaların tamalanmasıyla hem tesisimizin çevresinde hem de terfi merkezlerimizin bulunduğu bölgelerde zaman zaman meydana gelen koku sorunu tamamen tarihe karışacak" ifadelerini kullandı.

Tüm mahallelere kaliteli içmesuyu

Dr. Rüstem Keleş, “Akyazı ilçemiz için kanalizasyon ve içmesuyu hattı inşa ettik. İlçemizin çeşitli bölgelerini yüksek teknoloji içmesuyu depolarıyla donattık. Keremali bölgemizde de yeni bir içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Bugüne dek ilçemiz için 18 milyon liralık yatırım yaptık. Şuanda da 22 milyon lira değerindeki yatırımlarımız sürüyor. Hendek ilçemizde de Yeşilyurt İçmesuyu Projemizin 15 kilometrelik 3. etabı da tamamlanıyor. Hendek’te tüm mahallelerimize daha kaliteli içmesuyu ulaştırıyoruz. Uludere İçmesuyu Projesinde ekiplerimiz çalışmalara başladı. Hendek için bugüne dek 28 milyon liralık yatırım yaptık" diye konuştu.

İçmesuyu kalitesine güvence

Dr. Rüstem Keleş, “Erenler ve Serdivan ilçelerimizin içmesuyu ve yağmursuyu altyapısını yeniliyoruz. İki ilçemizde 53 milyon lira değerindeki projelerimiz devam ediyor. İki ilçemizin yağmur suyu ağını da güçlendiriyoruz. İlçelerimiz için kutu menfez inşa ediyoruz. Söz konusu iki yağmursuyu projemizde Türkiye'de yapısı itibariyle ilk. Erenler ve Serdivan ilçelerimizde inşa ettiğimiz içmesuyu projelerimizin tamamlanmasıyla tüm içmesuyu ağımızı ve vatandaşlarımıza ulaşan suyun tüm değerlerini online olarak takip edeceğiz. Projelerle ilçemizin hem içmesuyu kalitesini hem de yağmursuyu altyapısını güvenceye alıyoruz" dedi.

Güneye 45 milyonluk garanti

Dr. Rüstem Keleş konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Taraklı ve Geyve ilçelerimizin merkezlerinde içmesuyu anlamında kesinklikle sorun yaşanmıyor. Taraklı'da 22 milyon, Geyve'de ise 30 milyon lira değerindeki projelerimiz de devam ediyor. İki ilçemizin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahallemiz içinde yeni bir projeyi hayata geçirdik. 45 milyon lira değerindeki yatırım ile Taraklı'da 12, Geyve 21 mahallemize daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştıracağız. İki ilçemizde tüm mahallelerimizi sorunsuz altyapı ile buluşturacağız."

Dev içmesuyu projeleri tamamlanıyor

“Karasu ve Kocaali ilçelerimiz için inşa ettiğim Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizden iki ilçemizde su vermeye hazırız. İki ilçemizde içmesuyu projemiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ile Karadeniz'e önemli bir garanti oluşturduk. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisimizde ise çalışmalar sürüyor. İlçemizde kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarımızı tamamladık. Şuanda iki ilçemizde devam eden projelerimizin toplam değeri 100 milyon lira. Ayrıca iki ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağımız Çamdağı Baraj Projesi içinde bu yıl içerisinde ihaleye çıkacağız. Şehrimizin en önemli içmesuyu projesi olan Akçay Barajı'da tüm hızıyla devam ediyor. Yılsonuna kadar inşallah hem baraj gövdemizi hem de 47 kilometrelik isale hattını tamamlayarak projemizi devreye alacağız.”

Yatırımlar sürecek

“Söğütlü ve Ferizli ilçelerimiz için kanalizasyon ve içmesuyu hatları inşa ediyoruz. Toplamda 45 Milyon TL’lik yatırımlarımız devam ediyor. Arifiye ilçemiz için de 33 Milyon TL’lik yatırımımız bulunuyor. Pamukova’da da bugüne dek 35 Milyon TL’lik altyapı yatırımı gerçekleştirdik. İnşallah ilçelerimizin gelecek projeksiyonlarını dikkate alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

8 madde görüşüldü

SASKİ Genel Kurulunda görüşülen SASKİ 2016 yılı Faaliyet Raporu, 2016 yılı Kapanış Bilançosu ve SASKİ 2016 yılı Denetçiler Raporu oybirliği ile kabul edildi. 3, 4, 5 ve 5. Maddeler oybirliği ile kabul edilirken 7 ve 8. Maddeler hukuk komisyonuna havale edildi. SASKİ Olağan Genel Kurulu 2. Oturumu 18 Mayıs Perşembe saat 14.00 toplanmasına karar verdi.

Editör: TE Bilişim