Sapanca’da düzenlenecek sempozyumun açılış konuşmalarını Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ediboğlu yapacak.

Sempozyum öncesi WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken’in eşlik ettiği ziyarette, sempozyum ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu ile ilgili konuşan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “ Sempozyuma Sakarya Büyükşehir Belediyesi, STK’lar dışında Üniversitemizden de uzman bir kadro katılacak.Bu sempozyum, geleceğin şehirlerini oluşturulması doğrultusunda Sakarya için Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ortak çalışmalarımızın da temelini oluşturacak niteliktedir" ifadelerini kullandı.

Gün boyu sürecek olan sempozyumda 4 farklı oturumda “Küresel Taahhütlerden Yerel Uygulamalara”, “Küresel İklim Hedeflerine Ulaşmak & İklim Değişikliği Eylem Planları”, “Tasarımla Daha Güvenli ve Erişilebilir Kentler” ile “Verimli Binalar: Kentler için Büyük Fırsat” konuları, alanlarında uzman katılımcılar ve akademisyenlerle tartışılacak.

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir’in moderatörlüğünü yapacağı birinci oturumda, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Eko IQ Yerel Yönetimler Editörü Sibel Bülay, SBB Başkanı Zeki Toçoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşacak.

Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Semra Mazlum Cerit’in moderatörlüğünü yapacağı ikinci oturumda, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Kurnaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan - Ömer Öztürk, İstanbul Politika Merkezi’nden Ümit Şahin ve WRI US Direktörü Sam Adams konuşacak.

AB Türkiye Delegasyonu Takım Koordinatörü Dr. Göktuğ Kara’nın moderatörlüğünü yapacağı üçüncü oturumda İETT Hizmet İyileştirme Müdürü Büşra Bektaş, WRI Türkiye’den Tolga İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’ndan Burcu Özcan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Övünç Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Dinçer Sezgin konuşacak.

YAPI Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Keskin Enginöz’ün moderatörlüğünü yapacağı dördüncü oturumda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Seda Güleç, İzocam’dan Dr. Kemal Gani Bayraktar, WRI’dan Eric Mackres, ÇEDBİK’den Selçuk Özdil ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Esra Tombak konuşacak.

Editör: TE Bilişim