Öğrencileri müşteri olarak gören ve ‘çöp poşeti’ diye adlandırılan cübbeleri 50 liradan satan SAÜ’de bir yöneticinin törenler süresince su ve dondurma sattığı öne sürüldü.

SAÜ’de göreve geldikten sonra tecrübeli isimleri bir bir görevinden uzaklaştıran yeni yönetim, dün tamamladığı ilk yılın sonunda akademik açıdan olmasa da ticarette önemli aşama kaydetti.

MEZUNİYET TÖRENLERİ

Kurduğu iktisadi teşekkülle kantin sözleşmelerini yenilemeyeceğini duyuran Rektörlük, mezuniyet törenlerini de paraya dönüştürmeyi başardı.

CÜBBE-DONDURMA-SU

Öğrencilerin ‘çöp poşeti olarak adlandırdığı cübbeleri 50 liradan satan ve törene katılmak için cübbeyi zorunlu tutan SAÜ’nün üst yönetiminde bir doçentin törenler süresince kampüs içinde oluşturulan stantlarda 1 TIR dolusu su ve dondurma sattığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen bu doçentin, dağıtımı özel aracıyla yaptığı da iddia ediliyor. Satıştan elde edilen gelirin üniversiteye mi yoksa kişisel hesaplara mı geçtiği bilinmiyor.

CÜBBEDEN EN AZ 400 BİN TL
Sakarya Üniversitesi’nde mezuniyet törenine katılacak öğrencilere zorunlu tutulan cübbeler bu yıl 50 liradan satıldı. Öğrencilerin geçen yılki cübbeleri kullanmasını önlemek için rengi değiştirilen cübbelerden en az 400 bin TL gelir elde edildiği sanılıyor.

Editör: TE Bilişim