SASKİ tarafından şehir genelinde inşa edilen yüksek teknoloji ile donatılmış tesisler birçok yaş grubu tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Akyazı Madanoğlu Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ilçenin tüm atıksularını dünya standartlarında arıtan Akyazı Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti. Tesisin işleyişi ve atıksuların doğaya nasıl geri kazandırıldığı konusunda yetkililerden bilgiler alan öğrenciler, derslerde öğrendikleri konuları yerinde inceleme şandı buldu. Gezi ile kendilerinin de önemli tecrübeler edindiklerini belirten öğretmenler, SASKİ’ye teşekkür ettiler.

Akyazı Madanoğlu Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Nurhan Gökkaya, “SASKİ arıtma tesisine düzenlediğimiz gezi Toplum Projemizin bir parçası aslında. Küresel ısınma, biyo çeşitlilik, çevre kirliliğini derslerimizde anlatırken öğrenciler konulardan çok etkilendi. Bizde bir gezi düzenleyerek derslerde attığımız konuları bu tesiste göstermek istedik. Derslerde sık sık anlatıyoruz ancak var olan çabaları burada öğrencilerimizin kendilerinin görmeleri daha etkili olacaktır. Öğrencilerimiz buradaki tüm gördüklerini, izlenimlerini okulumuzdaki bir panoda sergileyecekler. Konuyla ilgili sunumlar gerçekleştirecekler. Amacımız sadece kamu kurumlarının çabaları değil, öğrencilerimiz ve bu sayede toplumda da bir etki ile çevre bilincini oluşturmak. SASKİ yetkilerinin burada verdiği ayrıtılar, sayısal veriler biz öğretmenlerin derslerde konuyu daha etkili bir şekilde anlatabilmemize katkısı olacağını da düşünüyorum” dedi.

Fen Bilimleri öğretmeni Ömer Topaloğlu ise, “Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi gibi ilçemizde böyle bir tesisin olması hem bizim hem de öğrencilerimiz için büyük bir avantaj. Derslerimizde zaman zaman kimyasal ve biyolojik arıtma konusunda öğrencilerimize bilgiler veriyoruz. Bu konuları öğrencilere metinlerle veya fotoğraflarla göstermenin yanı sıra böyle bir tesiste canlı bir şekilde görmeleri oldukça faydalı oldu. Amacımız öğrencileri hem su tüketimi hem de çevre konusunda bilinçlendirmekti. Bunu da gezi ile önemli ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Gezide öğrencilerimizle birlikte öğretmenler olarak bizde yeni şeyler öğrendik. Kimyasal ve biyolojik arıtma teknolojileri konusunda öğrencilerimize artık daha ayrıntılı bilgiler verebileceğimizi de düşünüyorum. SASKİ burada bizi çok güzel şekilde ağırladı. Her şey için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha