Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği (SAMİB)’in T.C. Ekonomi Bakanlığı’ndan “ Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi-URGE “ Tebliği kapsamında aldığı destekle yürütmekte olduğu “ Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Uluslararası Rekabeti Güçlendirme (17.UR-GE.005) Projesi” nin 2. eğitimi olan “ Hedef Pazar Analizi ve Ticari İstihbarat” eğitimi, ARC Eğitim ve Danışmanlık Firması tarafından projede yer alan firmaların katılımcılarına dönük olarak , 19 Ocak ve 20.Ocak..2018 tarihlerinde , Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılışta yer alan SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Günay GÜNEŞ Projeye olan desteklerinden dolayı eğitim programına katılan tüm proje firmalarının temsilcilerine katılımlarından dolayı “teşekkürlerini ifade ederek , 36 aylık yol haritası uyarınca kararlaştırılan faaliyetler kapsamında çalışmalarımız sürdürülecektir.” dedi.

EĞİTİMİN KONUSU:

Günümüz koşullarında üretim yapmak, hizmet üretmek ve mal alıp satmak gibi eylemlerin doğru sonuçlara ulaşabilmesi önem arz etmektedir.

Sektörlerdeki değişimin hızı, yenilikler ve ticari sisteme giren her oyuncunun değişik roller üstlendiği bilinmektedir. Üstlenilen bu rollerin gereği, koşulların oluşumu da titiz çalışmaları gerektirmektedir.

Günümüz koşullarında, bilgilerin çokluğu yanında, bu bilgilerin analiz edilerek doğru sonuçlara ulaşılması da oldukça önemli olmaktadır.

Eğitim kapsamında, araştırma teknikleri ve iç ve dış pazarların analizi ve bunlarla birlikte mal alım satım koşullarının kaliteye ulaştırılmasını amaçlayan öğretiler esas alınmaktadır. Gerçek yaşam değerleri ve yaşanmışlıklardan yola çıkan öğreti sistemi içerisinde çalışmalar yapılmıştır.

Eğitim sonunda yapılan “ Eğitim Faaliyeti Değerlendirmesinde” katılımcılar eğitimin kendileri ve temsil ettikleri şirket için çok faydalı olduğunu ifadeyle teşekkürlerini ilettiler.

Eğitimin sonunda eğitime katılan tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Editör: TE Bilişim