Türkiye’de YEĞİTEK tarafından koordine edilen eTwinning projelerine ilimizdeki okullar ve öğretmenler yoğun ilgi gösteriyor. Mesleğinde fark yaratan öğretmenlerin birden fazla projeyle aktif olarak yer aldığı eTwinning 2020 değerlendirmesinde; 103 Ulusal, 64 Avrupa projesinde 101 öğretmenimiz Ulusal Kalite Etiketi, 68 öğretmenimiz Avrupa Kalite Etiketi ödülüne layık görüldü.

eTwinning projelerinde başarılı olan öğretmenlerimiz ve okullarımızla gurur duyduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 2009 yılından bu yana Türkiye’nin yer aldığı eTwinning portalına ilimizden 672 okul ve 2810 öğretmenimizin kayıtlı olduğunu, 1711 projemizin eTwining’de paylaşıldığını ifade etti.

Kültürler arası iletişimin gelişmesine, okulların ve öğretmenlerin Avrupa boyutunda tanınmasına imkân sağlayan eTwinning platformunun öğretmenlerimizin mesleklerinde ilerlemesine de katkı sağladığını dile getiren Durmuş, kalite etiketi sahibi olmak için pedagojik yenilikçilik, müfredat ile entegrasyon, teknoloji kullanımı gibi birçok alanda kriterlerin bulunduğu değerlendirmelerde 15 okulumuzun "eTwinning Okul Etiketi" sahibi olduğunu da kaydetti. 

2020 yılı Okul Etiketi kategorisinde sonuçların henüz açıklanmadığını hatırlatan Durmuş, eTwinning projelerinde kalite etiketiyle ödüllendirilen öğretmenlerimizi, okullarımızı ve projelerde görev alan öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Editör: TE Bilişim