Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Kültür Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütülen, Tarım Eski Bakanı, SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü’nün öncülük ettiği “Mehmet Akif Okumaları Projesi”, ilimiz de dâhil olmak üzere 20 ilde üniversite ve lise öğrencilerinin gittikçe büyüyen ve yoğun katılımıyla devam ediyor.

Proje, özü itibarıyla kitap seçip okumak yerine yazar seçip yazarın külliyatını ve yazar hakkında neşredilen eserleri okumaya dayalı olduğu, yoğun bir okuma gerektirdiği, not alarak yapılan okumalardan sonra yazarak yazmaya alışmak, yazarların bir yönünü seçip hazırlanmak ve yapılan hazırlıkları sunmak şeklinde özetlenebilir.

25-28 Ekim 2016 tarihlerinde Burdur’da Mehmet Akif Üniversitesi ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde, 20 farklı ilden gelecek olan ve okumalarda yer alan, konu seçip hazırlanan öğrencilerin katılacağı panellerle, toplantı ve etkinliklerle sürdürüleceği; yapılacak etkinliklerde ilimizi üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık otuz kişilik öğrenci grubunun temsil edeceği belirtildi.

Projenin Burdur ayağı öncesinde Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Hamzaoğlu, Proje İl Koordinatörü Edebiyat Öğretmeni Vedat Tetik, ilimizde projenin uygulanmasına öncülük eden beş okulumuzda görev yapan proje koordinatörü edebiyat öğretmenleri Canan Başer Borlukçu, Fahriye Şumnu, Hamiyet Yavan, Ferhat Demirci, İsmail Yalçınöz ve öğrenciler katıldılar.

Mehmet Akif Okumaları Projesi’nin Ekim ayında Burdur, Kasım ayında Balıkesir ayağıyla sürdürüleceği, 27 Aralık 2016 tarihinde Akif’in vefatının 80. yıldönümünde İstanbul Edirnekapı’da kabri başında yapılacak anma etkinlikleriyle sonlandırılacağı, projenin 2017 yılından itibaren, seçilecek şair ve yazarlarla “Anadolu Mektebi” adıyla devam ettirileceği ifade edildi. 

Halen beş okulumuzda beş koordinatör öğretmen ve altmış öğrencinin etkin katılımıyla yürütülen projenin, Sakarya Üniversitesi’nde ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak etkinlik, panel ve toplantılarla sürekli hale getirileceği, ilimizdeki diğer ortaöğretim kurumlarının da projeye etkin olarak katılacağı, projenin üniversite ve liselerimizin yanında Gençlik Merkezleri’nde de uygulanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim