Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Geyve, Akyazı, Kocaali ilçe okullarına ve Evrenköy İlkokuluna ziyaretler düzenledi. Bu ziyaretlerde masal kahramanlarının kostümlerini giyen öğrenciler, kitap ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardımları okullara ilettiler. Ayrıca Yenikent Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Nurcan Geral ile öğrencilerinin el emeği ile yaptıkları oyuncaklar, ana sınıfarına iletildi.
 

İlk ziyaret Geyve’ye
Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin ilk durağı Geyve oldu. Bayat İlkokulu, Mehmet Ayşe Akgül İlk ve Orta Okulu, Safibey İlkokulu’na yapılan ziyaretlere, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de eşlik etti. Öğütlü öğrencilere hediyeler dağıtıp, çocuklarla sohbet etti. Adından Ebeler Haftası dolayısıyla Bayat ve Kozan Sağlık Evi’ni ziyaret edip, Ebeler Haftasını kutladı. Safibey İlkokulu’nda ayrıca, İstanbul’dan gelerek okulda tadilat yapan gönüllü öğrencilerle sohbet edip, başarı diledi.

Öteki ziyaretler
Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Geyve’den sonra Çaybaşı Yeniköy ve Yüksel Köyü İlkokulu’nu, ardından Kocaali Osman Salihoğlu ilkokuluna ziyarette bulundu. Son ziyaret ise Hami Projesi
kapsamında 75. Yıl Sağlık Meslek Lisesi ile ortaklaşa gerçekleştirildi ve Evrenköy Anasınıfı ve İlkokuluna yapıldı. 

Katılımcı ve özgüveni yüksek öğrenci 

Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni
Hülya Bilgin Çolakoğlu, okul olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirtti. Çolakoğlu, “Öğrencilerimizin bu şekilde daha katılımcı, kendilerini daha iyi ifade edebilen, özgüveni yüksek ve girişimci bireyler olmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. İlk Sağlık Müdürlüğü ile yürütülen projeye Yenikent Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Nurcan Geral ve öğrencilerinin ürettikleri ana sınıfı oyuncaklarıyla destek verdiğini vurgulayan Çolakoğlu, “ İl Sağlık Müdürümüz etkinliğimizin ilk gününde bizlere eşlik ederek, çocukları hediyeleri ile mutlu etti. Hami Projesi çerçevesinde Evrenköy Anaokulu ve İlkokuluna yaptığımız ziyareti de 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte gerçekleştirdik” diye konuştu.

Heyecanlandılar
Çolakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ziyaret ettiğimiz okullardaki öğrenciler masal kahramanlarını gördüklerinde heyecanlandılar.Çocuklarımıza oyuncak, kırtasiye malzemesi ve kitaplar hediye ettik.
Onların mutlu olması bizleri de mutlu etti. Sosyal sorumluluk projelerimiz öğrencilerimizin ilerideki yaşantılarına da büyük katkı sağlayacaktır, umuyorum ki öğrenciler derslerden aldıkları notu unutacaklar ama bu etkinlikleri ömür boyu unutamayacaklar ve toplumsal duyarlılığın artması yolunda etraflarına da iyi birer örnek olacaklardır. Bu vesile ile İl Sağlık Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Aziz Öğütlü’ye, Yenikent Halk Eğitim Kursu Öğretmeni Nurcan Geral ve öğrencilerine, 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine, Özel Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak teşekkürlerimizi sunarız.”

Editör: TE Bilişim