Sakarya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi,  Sapanca METEM ve Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde uzun yıllar okul müdürlüğü yapan Yiğit 8 Şubat 2020 tarihi itibariyle emekli olacak.

Sakarya Yerel Kültür Derneği’nde de başkan yardımcılığı görevini sürdüren Hidayet Yiğit özellikle 1999 Sakarya Depremi sonrası büyük hasar gören bölgemizin en büyük okullarından halk arasındaki adıyla 1. Endüstri Meslek Lisesinin fiziki yapılanmasında, ilk CNC tezgâhlarının okula kazandırılmasında aktif görev üstlendi.

Son 5 yıldır öğretmen olarak görev yaptığı Ferizli Recepbey Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 8 Şubat’da görev süresini tamamlayacak olan Hidayet Yiğit çok sevdiği mesleğine veda ederken şunları söyledi:

“1978 yılında Eskişehir İnönü MTAL’nde ilk görevime başladım. Sırası ile Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi, Sakarya İMKB MTAL, İzmit MTAL, Adapazarı MEM, Sapanca METEM, Hendek MTAL Arifiye Ümit  Erdal MTAL ve son olarak da halen görev süremi inşallah hayırlısı ile  tamamlayacağım Ferizli Recepbey MTAL ‘liselerinde yaklaşık 30 yıl öğretmen, alan şefi, müdür yardımcısı, müdür baş yardımcısı ve müdür olarak çalıştım. 13 yıl da özel sektör deneyimim oldu.

Eğitim ordumuzun bir neferi olmaktan her zaman gurur duydum. Eğitimde yapılanmanın çimentosunun sevgi olduğunu hiç unutmadım ve görevimi severek yaptım. Bayrağını Milletini Cumhuriyeti Ata’sını seven ilkeli özgüveni yüksek mili ve manevi değerlerimize saygı duyan Atatürk ilkelerine bağlı çevreye duyarlı sorumluluklarının bilincinde vicdanı hür, gelişmeyi hedefleyen gençler yetiştirmeye çalıştım. Bana öğretmenlik mesleğimin onurunu yaşatan tüm öğrencilerime buradan selam ve sevgilerimi yolluyorum. Görev yaptığı süre içerisinde çalışma ve projelerimizi her zaman kamuoyu ile paylaşarak katkı ve desteklerini esirgemeyen siz değerli Basın Mensuplarına hasseten içtenlikle teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim