İlimizde 730 okulda 188 bin 116 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıkacak.

Valimiz Ahmet Hamdi Nayir’in de katılacağı karne töreni 14 Haziran Cuma günü Serdivan İmam Hatip Ortaokulunda Saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Mesajı

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılını Sakarya'mızda huzurlu bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılı ve huzur dolu eğitim öğretim yılının tamamlanmasında bizlere katkıda bulunan başta Sakarya Valimiz olmak üzere tüm yerel yöneticilerimize, kurum ve kuruluşlara, basın mensuplarımıza, eğitime gönül vermiş tüm hayırseverlere şükranlarımı arz ediyorum.

Eğitim öğretim yılını geride bırakırken bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, velilerimizi, öğrencilerimizi ve eğitim camiasında görev alan tüm personelimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, gayretlerinin devamını diliyorum.

Cevheri, Mücevhere Dönüştüren Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım,

Her eğitim sistemi öğretmenlerin omuzlarında yükselir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın çağı anlama ve anlamlandırma çabası, geçmişi sağlıklı değerlendirme, geleceği doğru algılayabilme ufku, siz öğretmenler tarafından verilmektedir. Bir neslin yetiştirilmesinde önderlik yapan sizler, büyük bir sorumluluk ve görev şuuru ile mesleğinizi icra etmektesiniz. Görevden öte bir yaşam biçimi olan öğretmenlik anlayışıyla hoşgörülü, sabırlı, özverili ve sevgi dolu yüreğiniz sayesinde yetiştirdiğiniz öğrenciler için ne kadar fedakârca çalıştığınız yadsınamaz. Geleceğin aydınlık yüzü çocuklarımızın yetişmesinde en büyük pay hiç şüphesiz ki sizlerindir. Çocuklarımızı vatan sevdalısı, dünyayı ve kendi kültürünü yakından tanıyan, ahlaklı bireyler olarak yetişiyor görmek bizim her zaman gururumuzdur. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Eğitimde feda edilecek tek çocuğun dahi olmadığı düşüncesiyle, her çocuğumuzu yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek yolunda gösterdiğiniz çaba paha biçilemez değerdedir. Yıl boyunca yaptığınız fedakârca çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, bu gayretleriniz için sizleri yürekten kutluyorum; ailelerinizle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.

Umudumuz, Geleceğimiz, Göz Işıltımız, Ciğerparelerimiz Sevgili Öğrenciler,

Dünya, vazgeçenleri değil, azmedenleri hatırlar. Aydınlık bir gelecek ancak azimli çalışmalar neticesinde elde edilir. Karşımıza çıkan zorluklar, olumsuz durumlar karşısında pes etmek başarıya ulaşma yolunda en büyük engeldir. Karne heyecanı yaşadığınız bugünde aranızda beklediği sonuçları alamayanlar da olabilir. Sonuç ne olursa olsun umutsuzluğa kapılmayacak ve pes etmeyeceğiz.

Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek, eğlenirken öğretecek birçok faaliyet içinde bulunmanız önemlidir. Bu yaz kendinize bir hedef koyun ve o alanda ilerleyin, kendinizi geliştirin. Yaz tatilini, insan için çok değerli bir kavram olan “zamanı”  verimli kılan günler olarak görmek ve planlamak gerekir. Bu uzun soluklu tatili fırsata çevirip ruhumuzu ve bedenimizi dinlendirebildiğimiz oranda gelecek için de çalışmalarımızı planlamalı ve hazırlıklarımızı yapmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış sizler, ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaksınız. Sizlere dinlenerek, eğlenerek, öğrenerek, bol bol kitap okuyarak, mutlulukla geçireceğiniz güzel bir tatil dilerim.

Eğitimin Ayrılmaz Parçası, Saygıdeğer Velilerimiz,

Çocuklarımızı hayata hazırlama sürecinde onlara doğru rehberlik yaparak güzel yarınlara birlikte taşıyabileceğimize inancımız tam. Onların iyi bir eğitim alması, kişiliklerinin gelişmesi, şekillenmesi ve iyi bir geleceğe hazır olmaları için büyük özveride bulunduğunuz bir eğitim-öğretim yılını sizlerle dayanışma içerisinde çalışarak güzel bir biçimde sonlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bir eğitim-öğretim yılının sonuna geldiğimiz bugünde unutmayalım ki hiçbir karne notu çocuklarımızdan daha değerli değildir. Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesinden daha önemlisi iyi ve nitelikli bir insan olarak yetişmesidir. Bu nedenle karneleri arzu ettiğimiz noktada değilse bile anlık öfkelerimizin yol açtığı yıkıcı tavırlardan uzak duralım. Onlara her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirirsek çalışmaları ve yetenekleri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirip güzel ülkemizin güçlü yarınlarında yerlerini alabilirler.

Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geçirilecek bir tatil aile içi ilişkiyi geliştirme, duygusal birlikteliklerin artması ve birlikte geçirilen nitelikli vakitler açısından da bir fırsat oluşturacaktır.

Eğitime gönül veren herkesi selamlıyor; mutlu, sağlıklı, huzur dolu bir yaz tatili geçirmenizi diliyor, eğitim ve öğretim mücadelesine emeği geçen bütün değerli idareci, öğretmen ve personelimize canıgönülden teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim