Cuma hutbelerinde ve vaazlarda 2 defa Cuma nanazına gelmeyen kafirdir diyen Diyanet’e göre hepimiz gavur olduk. Yazı size ulaştığında Cuma namazını işyerimizde kılmış olacağız inşallah. İşyerime geldim. Maillerimi açtım. Almanyadaki Avukat arkadaşımdan mail gelmiş. Mailde Alman Hükümetinin Pandemi nedeniyle yeni bir Ekonomik Paket hazırladığını belirterek bunlarla ilgili kısa bilgiler yazıyor. Almanya'da hükümet, Pandemiden etkilenen ekonominin canlanması için 130 milyar euroluk yeni bir teşvik paketi üzerinde anlaştı. İki gün süren görüaşmelerin ardından gazetecilere konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "2020 ve 2021 yıllarını kapsayan bu paketin hacmi 130 milyar euroya ulaşacak, 120 milyar eurosu, “Federal Hükümet tarafından ödenecek" dedi. 
Paketin vergi ve hibe boyutuyla ana hatları şunlar:
Korona virus’da etkilenen belirli sektörler’de işletme giderlerinin belirli sınırlar içinde hükümet tarafından karşılanacak. Ciro önceki yıla göre %60 düşmüş ise hibe tutarı isletme giderinin %50 sini karşılayacak. Eğer ciro düşüşü daha fazla olursa işletme giderlerin %70-%80 hükümet tarafından karşılanacak. Üç ay icinde en fazla € 150.000 hibe olarak ödenecek. Cirolarin düşüşü bağımsız denetçiler veya mali müşavirler tarafından tasdik edilerek belgelenecek.                                                 Katma değer vergisi geçici olarak yüzde 19'dan 16'ya düşürülecek. 
Temel gıda gibi ürünlerdeki düşük KDV oranıysa yüzde 7'den yüzde 5'e indirilecek. İssizlik kurumundan personel giderlerinin karşılanması kapsamında işveren tarafından ek ödemelerin vergi muhafiyeti 31. Aralık 2020’ye kadar uzatılacak.
Maliye Bakanlığı çalışanlara yapılacak ödemelerin 1.500 € ya kadar olan kısmından sgk ve vergi kesintisi yapılmaması için yasa düzenlemesi yapacak.  Gümrük KDV’sinin ödemesine ek süre verilecek. 
Yıllar bazında oluşan zarar sınırları genişletilecek. Corona nedeni ile oluşan zararlar için karşılık ayrılacak ve gelecek yıl karlarından düşülecek. Kademeli olarak Amortisman oranları %25 yükseltilecek. Paket kapsamında ayrıca ailelere ekonomik yardım amacıyla çocuk başına bir seferlik 300 euro ödenecek. 
Elektrikli araçların satışının artırılması için ödenen primler iki misline çıkarılacak. 203o yılından osnra çevreye zararlı motorin vb yakıt tüketen araçlar yasaklanacak. Böyle bir dizi tedbirler almış Alman Hükümeti. 

Peki bizimkiler ne yaptı. Cumhuriyet tarihinde olağanüstü hal durumlarında bile kapanmayan ancak Corona bahane edilerek kapatılan meclis Corona sonrası dün ilk oturumunu gerçekleştirdi. Akşam haberleri dinliyorum bir baktım ortalık karışmış yine. Meclis ilk oturumunda AKP ve MHP li vekillerin desteği ile 3 milletvekilinin vekilliklerini düşürmüş ve vekiller tutuklanmış.  Pes diyorum. Ne yapmaya çalışıyorsunuz ABD gibi halk sokağamı insin. Bu vekiller Afrika yasalarına göremi Meclise geldi. Hani bunlar seçilmişti. Seçilen Vekil ve Belediye başkanlarını siz niye görevden alıyorsunuz. Bırakın seçmen alsın. Vatana ihanet etti ise ve bu ülke hukuka saygılı demokratik ülke dediğinize göre bırakın bağımsız yargı yargılayıp versin cezasını. 
Ülkeyi 80 öncesi gibi böldünüz. Bu adalet bu hukuk bir gün hepimize lazım olabilir. 

Ekonomi çöktü. Sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Yat diyorlar yatıyoruz. Kalk diyorlar kalkıyoruz. Senin işine son verdik. Senin Vekilliğin bitti. Şu işe bakarmısınız. Corona bahanesi ile biat kültürü nasıl uygulanır en güzel örneklerini görüyoruz. 65 yaş üstüne yasak devam ediyor ve bu nesil yok olduğunda asıl işimiz o zaman çok kötü olacak bunu bilin. Çiftçiler içinde yeni nesilden kimse yok. El üstünde tutun bu nesili kapatmayın evlere. Nihayet demişlerki işyeri olanlar gidebilir. Günaydın yani. 
Sosyal medyaya bir baktım sabah inanılmaz yorumlar. Bu cahil ordusu sokağa inse kan gövdeyi götürür Allah Muhafaza. Çalışmayan üretmeyen toplum işte böyle olur. 


Bu gömlek bize uymadı. Sistem çöktü. Eskilerin bir tabiri var dökme su ile değirmen dönmez derler. 
Gelin bu ülkeyi el birliği ile tekrar kurtaralım. Yardımlarla dilenci yaptığınız bu toplumu üreten toplum haline getirelim. İşsiz ve aç toplumdan herşey beklenir. Ötekeliştirmeyi bırakın artık. Ben Cumhuriyet tarihinde halkını bu kadar ötekileştiren bir yapı görmedim. 

Geçen haftayı erken seçim teraneleri ile geçirdik. Attılar ortaya baktılar anketlerde durum kötü. Geçen Saraymı Külliyemi adına her ne derseniz deyin buraların sözcüsü artık zor yürüyen Devlet Bahçeli açıklama yapıyor. 2023 e kadar seçim yok. Birde seçim yapsaydınız bari. Katar seçim yardımı yaparmıydı bilmiyorum. 
CHP Başkanı Kılıçtaroğlu bildiğim kadarı ile çok dürüst Ecevit gibi. Ama rahmetli Ecevit ondan çok daha iyi bir liderdi bana göre. Muhalefet yapacak o kadar çok konu var ki. Ama Kılıçdaroğlu yapamıyor. Üslup buna uygun değil. Hitap yeteneği yok. Bu Coğrafyada Alevi Sünni ayrımı olduğu sürece Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP nin iktidar olması imkansız gibi birşey. Temiz siyaset olan medeni bir ülke olsak belki ama bu yapı ile iktidar olamaz. Ama demokrasi uğruna muhalefet lazım mı evet. Fakat Dünyada örneği olmayan bu yönetim sistemi ülkeyi ikiye bölüyor. % 51 ve %49. Bu sayıyı sandık mı belirliyor? Açıkçası bundan da şüpheliyim yıllar öncesi seçime girmiş biri olarak. 

Son gündem  Barolar Birliğinin yasasının değiştirilmesi. (Yeni gündem Vekilliklerin düşürülmesi. AKP Sözcüsü açıklama yapmış diyorki bu sadece usulen yapılan bir işlem. Hayret doğrusu TBMM demekki yok edildi yeni sistemde. Bu bir itiraf. Laf olsun diye Vekiller var. TBMM usulen var o zaman. )
Ekonomi en önemli konu ama bunu hissettirmemek için hergün yeni gündem olur bu ülkede.  Her Kanalda paralı askerler Barolar kanununun değişmesini istiyor. Sadece bir kişi var tarafsız bir şekilde can siperhane Hukukun üstünlüğünü savunuyor. Prof. Dr. Ersan ŞEN. 
Hadi kapatın TOBB‘ u göreyim boyunuzun ölçüsünü. Bu sayede tüm oda ve birlikleri kapatmış olursunuz.