Birilerine göre son haftaların futbolunu geliştiren bize göre de oldukça dağınık takım görüntüsünden bir türlü kurtulamayan Sakaraspor’un son 3 haftadan 9 puan çıkararak büyük sükse yapan Karacabey Belediyespor karşısında ne oynadığını çözen beri gelsin diyeceğimde ne oynamak istediğini anlayana da madalya vermek gerek.  

    Çarşamba günü sözüm ona şampiyonluk kovalayan Sakaryaspor iyi oynamadı doğru, ya ikinci yarının en iyi çıkışı yapan iki takımından birisi olan Karacabey ne oynadı? Al birini vur ötekine aslında…(16 Milyonluk kadrolu Sakaryaspor’un yanında Bursa ekibinin kıvıracak yanı var maliyeti belki de yarısı kadar değil de…)

       Serdar Bozkurt’un öğrencileri çiftetelli ve Zeybek karışımında kararsız kalırken Karacabey Bursa ekibi ya aşağı kalır mı? KILIÇ KALKAN ekibi misali ya lellim yallah..

         Futbol seyretmeye gelenler ne yazık ki Atatürk Stadında futbol yerine HARMANDALI seyretti..       

        Kaptanları çıkana kadar daha derli toplu oynamaya çalışan ancak beceremeyen arkasını getiremeyen Karacabey karşısında Serdar hocayla yeni arayışlara giren Yeşil-Siyahlıların oynadığı futbolun ne sistemi ne şablonu ne de bir RUHU vardı?

     Özellikle duran bir toptan şansa gelen gol sonrasında Serdar Bozkurt hoca ne yapacağını şaşırdı. 1-0’rı tutmak adına hamle üzerine hamle yaptı ama doğruyu yanlışlarla arayınca sahadaki oyuncular da şaşırdı.

    Serdar hoca zaten maçı başında kadro da yaptığı sürpriz revizyonla herkesi şaşırtmıştı futbolcular hocalarından aşağı kalır mı? Onlarda uydum imama misali sahada hocalarının izinden giderek izleyenleri sahada oynadıkları pardon OYNAMADIKLARI futbolla şaşırttılar.

****

     İnanılmaz top kayıpları, pas hataları ve vasatın üzerine çıkmayan mücadelesinin yanında bir de final paslarındaki koordinat eksiklikleri izleyenlerin sinirlerini bozdu. Tabii ki en fazla da kulübedeki hocaların…

    İlk yarısı pozisyonsuz, futbolsuz ve doğal olarak golsüz biten maçta golcüler Karacabey karşısında gol atmayı unutunca sahneye defans adamı Burak öksüz çıktı ve bir kafayla son haftaların Formda takımı Karacabeyin işini bitirdi..

      Tam, değil 90, 990 dakika oynansa bu maçta duran top dışında gol olmaz diye düşünürken maçın kaderini aslında golü atan Burak değil, hocalar hiç değil sakatlanıp çıkan kaptan Hasan değiştirdi..

    Yerine giren oyuncu Ömer Faruk hata yapmasa elverişli rahat pozisyon da topu kontrol edemeyip kornere atmasa maçın sonucu da gidişatı da değişecek gibi değildi.

    Golden sonra Sakaryaspor farkı açacak gol fırsatlarını buldu Ali ve Berk’le bulmasına ancak kaçırdıkça kaçırınca SON ÇEYREKTE PANİKTEN VEYA KAYBETME DÜRTÜSÜNDEN olsa gerek kendi ceza alanı üzerinden çıkamadı ne yazık ki..

    Atan kazanacaktı belki de! Atmamanın atmaktan daha zor net pozisyonlarda inanılmaz goller kaçınca Karabey’in golcüsü Sadık arda da direğe takılınca atan kazandı ve Sakaryaspor tek golle 3 puanı kaparak iç sahada yine zorlandı ama zoru başardı.

    Sistem falan iş yapmadı zaten sahada hocaların dedikleri bekledikleri değil oyuncuların kafasına göre takıldıkları bir maçtı bu hafta içi maçı ve inanın bana iki takımda jübile maçında oynar gibiydiler.

****

    Tam bir maç bitse de gitsek diye baktıkları bir karşılaşma, hazırlık maçıydı sanki. ( Karacabey’i hadi anlarım 36 puanla ne küme düşme derdi var ne de zirve ancak Sakaryaspor öylemi alttan gelenler var ve Play-Off bile riskli bir durumda) Adama sorarlar bu ne rahatlık diye

     Başka bir bakışla ise Yeşil-Siyahlılar son haftaların yenilmez takımı Karacabeyi yenerek büyük iş başardı ancak ortaya koyduğu futbol ise kimseyi tatmin etmedi serdar hocayı bile

Zar zor, büyük emeklerle kazanılan her şey değerlidir onun içindir ki bu galibiyet bu 3 puan çok ama çok anlamlıdır. İki takımda iyi oynamadı KÖTÜNÜN İYİSİ KAZANDI İyi oynayanın olmadığı kötülerin kördüğüm olduğu bir maçtan 3 puan çıkarmak büyük kazançtır..

    Büyük kazançtır da asıl kazanç bu tür maçlardan oynayanlar olarak da teknik heyet olarak da üzerine düşen dersi almaktır.. Yoksa Play-Off da Play-Off’tan bir üst lige çıkmakta HAYAL olur.. DOST ACI SÖYLER. Bizden söylemesi….

    Değil mi Serdar hocam?

MAÇIN OLAYI

Hangisini yazsak! Serdar hocanın karşılaşmaya Berkaycan ve Hakan’ı kulübeye çekmesini mi? Azat Tarım’ı yine kadro dışı bırakmasını mı? Her düşen oyuncunun avazı çıktığı kadar TARZAN gibi bağırmasını mı? Abdülaziz Solmaz’ın oyundan çıkarken kulübeye tepki koymasını mı?

MAÇIN KADER ANI

62.dakikada Karacabey’in defansının sağında oynayan, takımın kaptanlığını üstlenen 35 yaşındaki Hasan Güleryüz’ün sakatlanarak sahayı 65’de mecburen terk etmesi, makine gibi işleyen takımın akortunu bozması.

MAÇIN POZİSYONU

65’de oyuna giren Ömer Faruk’un 68. Dakikada rahat pozisyonda topu kornere bırakması ( Bu pozisyonda genç futbolcu kendi kendine de kızdı)  ve bu korner atışında defanstan kopup gelen Burak Öksüz’ün topu altın vuruşla Karacabey Belediyespor’un ağlarıyla buluşturması.

MAÇIN ADAMI

Burak Öksüz maçın tek golünü atsa da giren çıkanlar dahil maçın önüne geçmeyi başaran bir futbolcu sahada yoktu ancak 90 dakikayı hem de ağır ve iri cüssesine rağmen hata yapmadan, oyunculardan fazla koşan, pozisyonlara yakın duran, avantaj kurallarını yerinde uygulayan oyunu durdurmayan tecrübeli hakem Mustafa İlker Coşkun vardı.  

GÜNÜN SORUSU

Son 3 maçını hem de güçlü rakiplere karşı kazanan Karacabey’in ortaya koyduğu futbol ve kötü bir Sakaryaspor’a tek golle de olsa yenilmesi aslında bu ligin özellikle Kırmızı grubun Kalitesini yani KALİTESİZLİĞİNİ ortaya koymaz mı?