Bir büyük adam TALİBAN için’ ’söylediklerine değil, yaptıklarına bakmak lazım’ ’demiş, doğru söylemiş. Bu sözün kıymetini bilelim. Bu büyüğümüz her zaman açık ve net olarak doğruları söylemez. Bu sefer ne oldu diye bakalım.
Önceliği, TALİBAN denilen, bizim bazı büyüklerimizin, din kardeşi kabul ettiği, benzer din anlayışına sahip olduğumuzu zannettikleri TERÖR ÖRGÜTÜ’NÜN yaptıkları açıklamalara veriyorum. Adamlar, ben de sizdenim diyenlere dirsek çevirdi. Senin de diğerlerinden farkın yok, ülkemi terk et dedi. Düne kadar, kendini bütün Müslümanların hamisi, abisi görenlere,’’ Kendine gel, sen kim oluyorsun diyerek’’ cevap verdi. Bu sıcak günlerde soğuk bir duş yaptırdı. Bu duşun etkisiyle kendine gelen büyüklerimiz, havaalanı işletmeciliği, güvenlik görevi gibi gibi projelerini bir anda unutup, gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldılar.
Yakın zaman da yapılacak bir seçimde, AFGANİSTAN ile ilgili politikaların çok büyük bir zarara sebep olacağının anlaşılması, düşünülmeden söylenen bu kardeşlik türküsünden, şimdilik vazgeçmenin diğer bir sebebidir.
Bütün bunların yanında, iktidar yorgunluğu, fiziki yorgunluk, psikolojik yorgunluk, ister istemez doğruları söylemek zorunda bıraktı.
Şimdi, bu sözden hareket ederek Ülkemizde kimin ne söylediğini ve ne yaptığını gözden geçirelim.
İktidara gelirken, yolsuzlukla yoksullukla mücadele sözü verenler, bu gün hangi noktadalar bakalım.
ULUSLARARASI ŞEFFAFLIK ÖRGÜTÜNE GÖRE, YOLSUZLUKDA 180 ÜLKE ARASINDA 86.SIRADAYIZ.
YOKSUL SAYIMIZ, RESMİ İSTATİSTİKLERE GÖRE 10 MİLYONU GEÇTİ.
Adalet konusunda verilen sözler ne kadar yerine getirildi?
YARGIYA GÜVEN KONUSUNDA YAPILAN ARAŞTIRMALAR, TOPLUMUN YÜZDE 49 ORANINDA YARGIYA GÜVEN DUYMADIĞINI ORTAYA KOYUYOR. 
İşsizlik oranları endişe duyulacak boyutta.
Dünyanın en çok borçlu olan ülkeler sıralamasında 6.sıradayız.
Dünya da enflasyon sıralamasında 12.sıradayız.
Demokrasi sıralamasında 179 ülke arasında 149.sırayı işgal ediyoruz.
Sürdürülebilir kalkınma sıralamasında ise 70.sıradayız.
Nerede kaldı ADALET, KALKINMA, YOLSUZLUK VE YOKSULLUKLA MÜCADELE.
Aslında söylenecek çok söz var, bu ülke bunları hak etmiyor. Dün MÜCAHİT olanlar, Bugün MÜTEAHHİT oldu diyenler çok doğru söylüyor diye düşünebilirsiniz. Ben öyle düşünmüyorum.
Bu zihniyet dünde taşerondu,bugünde taşeron.ABD bu bölgede yeni taşeronlar buldu. Eskileri tasfiye ediyor. Siyasi bakımdan Demokrasinin D’si bile olmayan ülkemizde iktidar değişirse hiç şaşırmayın. Dikkat edeceğimiz şey, yeni gelenin, MİLLİ VE YERLİ olmasıdır.
Müslüman bir liderde olması gereken ilk üç vasıf, HALKINA YALAN SÖYLEMEMELİ, ADİL OLMALI, KAMU MALINA GÖZ DİKMEMELİ, DİKTİRMEMELİDİR. BUNLARIN YANINA KALİTE, KAPASİTE VE KAREKTER DE EKENİRSE, GELECEĞİMİZİN AYDINLIK OLMASI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR YERİNE GETİRİLMİŞ OLUR. ADAY’A DİKKAT…
NETİCEDE SAYIN BÜYÜĞÜMÜZ ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ, SÖYLENENE DEĞİL YAPILANA BAKMAK LAZIM.
Sağlıklı günler dileğiyle…