Öncelikle, Kastamonu, Sinop ve Bartın il ve ilçelerinde yaşanan sel felaketinden dolayı, ölenlerimize Allahtan rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yüce Allah tekrarını yaşatmaz inşallah.

Evet , sayfa okurlarım yaşanan yangın olaylarından sonra arkasından gelen sel felaketleri ülkemizi derinden üzmüştür. Allah, devletimiz ve milletimizin yardımcı olsun. Biz büyük ülkeyiz, yaralarımızı en kısa zamanda sararız inşallah.

Bu gibi zamanlarda kenetlenmek çok önemli! Paylaşmak, yardımlaşmak bizim maneviyatımızda vardır.

Evet, sayfa okurlarım daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Ülkemiz, iklim açısından dört mevsimi yaşayan bir ülke. Jeolojik olarak deprem kuşağı içerisinde. Yağmurları şiddetli, aynı zamanda kurak günler geçiren bir coğrafyadayız.

Ülkemizde yaşanan doğal afetlerden dolayı her zaman tedbirli olmalıyız. İnşaat yapılarında kullanılan malzemeler, yapı durumu, ülkemizin jeolojik yapısına göre düşünülmeli. Bununla birlikte yaşanan doğal afetler, kalıcı ve yıkıcı hasarlar getirmekte olup, maddi olarak büyük zararlar vermektedir. Maddi kayıplarımızın yerine gelmesi, kaybettiklerimizin telafisi için," ÖZEL SİGORTALARIMIZI" yaptıralım.

Son yıllarda yaşanan doğal afetler yıkımı ciddi maddi kayıplarla ülkemize çok büyük yaralar vermiştir. Oluşan maddi hasarların belli bir bölümü, özel sigortalarını yaptıranlara ödeme yapılarak telafi edilmiş olup , zarar giderilmiştir. Özel sigortaların da, zorunlu deprem sigortası gibi teşvik edici hale getirilmesi gerekmektedir. Özel Sigortaların tanıtımı daha çok yapılmalı ve anlatılmalıdır. Bu konunun çoğunluğu tanıtımı, Sigorta Acenteleri tarafından yapılmakta olup, acenteler bu konuda desteklenmeli mali olarak hakları yerine getirilmelidir.

Doğal afetlerde kayıpların giderilmesi konusunda, devletimiz tarafından Özel Sigortalar desteklenmeli Acenteler kanalı ile hizmet verilmelidir. Bu konuda Özel Sigortaları üreten ana şirketler, acentelerini teşvik etmeli ve koşulsuz desteklemelidir. Ülkemiz ekonomisi açısından konu çok önemlidir. Artık, özel sigortalar konusu hakkında bilinçlenelim. Özel Sigortalar tarafından, hasar almış, kaybettiklerini telafi etmişlerin etrafını bilgilendirme konusunda bu duruma katkı yapması da önemlidir ve teşvik edici olacaktır. Artık birileri gelip, bizim yaramızı sarsın düşüncesini lütfen aklımızdan kaldıralım. Maddi imkanı olmayanları ayrı tutup öyle değerlendirelim lütfen.

Ağustos ayı bizler için, Sakarya'mız için çok dramatik."17 AĞUSTOS"'hiçbir zaman unutulmayacak! Ölenlere rahmet diliyorum. Allah tekrarını yaşatmasın.

Kalın Sağlıcakla,