Sakaryaspor’da kongre süreci tüm hareketliliğiyle devam ediyor. Taraftarlar arasında bir grubun başkan adayları arasında yer alan Uğur Akkuş’a destek olduklarını görüyoruz.

Ancak taraftarların önemli bir kısmının ise Cumhur Genç’in yanında olduğu da bir gerçek. Özellikle Uğur Akkuş’un dışardan gelen bir isim olarak lanse edilmesi taraftarlar arasında bazı kesimlerin bu kişiyle aralarına mesafe koymalarına neden olmuş gibi.

Tabi bu söylem birileri tarafından etkin bir şekilde kullanılıyor ve işleniyor. Bu eleştiriler sadece taraftarlar arasında değil şehrin ileri gelenleri arasında da yaygın bir kanaate dönüşmüş durumda. Dün yazımı yazmadan önce bazı kurumlarda görev yapan kişilerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Uğur Akkuş’a bakışlarının ne olduğunu anlamaya çalıştım.

Şunu açık bir şekilde belirtmek istiyorum. Bugün Sakarya’da etkin görevlerde bulunan hani şehrin ileri gelenleri derler ya tam da onlardan bahsediyorum, işte bu isimlerin büyük bir kısmı Uğur Akkuş ismine biraz soğuk bakıyorlar.

Bu olumsuz bakışın gerekçesi ise anladığım kadarıyla, Akkuş’un “dışardan gelen aday” olması. Şehrin yöneticileri yeni seçilecek başkanın Sakarya’dan olmasını arzu ediyorlar. Bu nedenle şehrin yöneticileri Cumhur Genç ve Hüdaverdi Bahadır’ın başkan olarak seçilmesini istiyorlar.

Bazı eski kulüp başkanları da aynı görüşü paylaşmaktalar. Dışardan gelen aday olarak sunulan Uğur Akkuş’un başkan olma isteği samimi bulunmuyor. Akkuş’un başkanlığı istemesinin aslında dile getirilmeyen farklı nedenleri olduğu ima ediliyor.

Kısaca toparlarsak taraftarlar arasında Akkuş’a destek verenler olduğu gibi karşı çıkanların da olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Özellikle Tatangalar arasında yer alan bazı isimlerin de özellikle Cumhur Genç ile samimi bir ilişkileri olduğunu görüyoruz. Taraftarlar bu açıdan farklı tercihler yapıyorlar.

Ancak aynı durumu şehri yönetenler için söylemek gerçekten zor. Bu isimler net olarak Uğur Akkuş’un karşısında yer alıyorlar. Açık açık muhalefet etmiyorlar ama yakın çevrelerine başkanın Sakaryalı bir isim olması gerektiğini söylüyorlar.

Bakalım kongrede son sözü söyleyecek olan delegenin tercihi ne yönde olacak?

Aziz Duran’ı iyi bilirdik

15 yıl boyunca Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Duran’ı koronavirüs nedeniyle kaybettik. Kendisine rahmet dilerken başta ailesi olmak üzere sevenlerine de sabırlar diliyoruz.

Duran, biraz yakından tanıma fırsatı bulduğumuz bir siyasetçiydi. Sadece kendisini değil birçok aile üyesini de çocukluğumdan itibaren tanırdım.

Aile mahallede, Yenidoğan mahallesinde yaşıyorduk. Mahalle hayatında da sevilen insanlardı. Kimseye karşı haksız, hukuksuz bir davranış içerisinde olduğunu duymadık.

Aziz Duran da görev yaptığı süre içinde çok agresif bir görüntü vermedi. Mizaç olarak sakin bir yapısı olduğuna şahidiz. Başkanlık görev süresince haksız ithamlara muhatap oldu. 1999 depremini yaşadı. Ama mücadeleyi hiç bırakmadı.

Kendisine dönük ağır iftiralar karşısında saldırganlaşıp kontrolsüz davranışlar sergilemedi. Birçok şeyi sineye çekmeyi başardı.

Adı bu şehirde yaşatılmalıdır

Bazı insanların değeri gerçekten yokluğunda belli olur. Aziz Duran döneminde Sakaryaspor da çok başarılı dönemler geçirdi. Süper ligde mücadele verdi. Sporun yanında oldu. Sakaryaspor’a olan ilgisini hiçbir zaman eksiltmedi.

Bu şehir Aziz başkanı her zaman saygı ve özlemle anacaktır. Duran’ın ismi mutlaka güzel bir yere verilmelidir. Adı bu şehirde yaşatılmalıdır. Aziz beyi ebediyete uğurladık. Mazisinde bıraktığı yüzlerce eserle yolcu ediyoruz onu. Bu süreçte Aziz Duran’la çok yakın çalışma fırsatı olanlardan kendisiyle ilgili birçok şey dinledim. Duran’ın sadece belediye başkanlığı yapmadığını aynı zamanda belediyeciliği yaşadığına dair anılar. Sabah erken saatlerde hizmet yerlerini tek başına dolaşmasını. İşçilerle samimi diyaloglar kurmasını. İyi niyetini ve en önemli yardım severliğini anlatan yüzlerce hikaye...

Bu çerçevede Aziz Duran’ın iyi bir insan olduğuna ve gök kubbede hoş bir sada bıraktığına şahidiz...