Sayın Cumhurbaşkanımız CHP ‘li türbanlı bayanlara Konu Mankeni demiş. Geçmişi hatırlarsak kendileri iktidara nasıl gelmişti? Türbanı simge yapmışlardı. Oysa Anadolu da buna baş örtüsü yada yerli halk örtme derdi. TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR.

Gelelim bugünkü konumuza;

‘Cübbeli’ nin damadının ‘ihale haberlerine’ erişim yasağı geldi. Adstation Reklam’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile 2019’da imzaladığı 1 milyon 872 bin TL’lik ihaleye ilişkin haberler kaldırıldı. Ancak bunun dışında da ihaleler olduğu ortaya çıktı. Değeri 14.4 milyon olan toplam 6 ihale var. Afişe, finiş düzenlemesine, milyonlar savrulmuş.

İfade Özgürlüğü Derneği, (“İFOD”) kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ nün damadı ile ilgili 210 haberin, Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin 25 Aralık 2020 tarih ve 2020/239 sayılı kararı ile erişime engellendiğini duyurdu. Erişim engeline konu olan ‘2 kaynak haber’ var.

İlki, Cüppeli Ahmet’in damadı Bolulu Esat Palazoğlu’ nun 3 Nisan 2019’da, İstanbul İBB ile imzaladığı ihaleye ilişkin. ‘İstanbul Yarı Maratonu’ organizasyonu için İBB iştiraklerinden ‘Spor İstanbul’ tarafından düzenlenen ihale, Ünlü’ nün damadının şirketine verilmişti.

2 kısımdan oluşan ve toplam 3 milyon 596 bin 626 lira olarak belirlenen ihalenin, 1 milyon 872 bin TL’si, maratondan 4 gün önce yapılan anlaşma ile Cübbeli Ahmet’in damadının şirketi olan Adstation Reklam’a verildi.

İHALE VE SİLAH

2018’e ait ikinci haber, yine damadın marifetleri ile ilgili. Esat Palazoğlu ve abisi Muhittin Palazoğlu tatil için gittikleri memleketleri Bolu’da, ormanlık alanda otomatik tüfekler ile atış yapıp, sosyal medyada onlarca silah ve mermi fotoğraflarını paylaşmışlardı. Düzeni sürdürmek için arada silah ile mesaj vermek adet oldu.

NASIL PALAZLANDILAR?

Palazoğlu kardeşler, aldıkları Karacasu Orman İşletmesi’nin ihalesi ve Bolu kent merkezinde bir anda sahip oldukları servet değerindeki 4 bina ile de sık sık gündeme gelmişlerdi. Kardeşlerin İngiltere’de büyük yatırımları olduğu ve İngiliz vatandaşlıklarının bulunduğu da sık sık konuşuluyor.

2 YILDA 14.4 MİLYONLUK VURGUN

Biz ‘İstanbul ihalelerine’ dönelim. İBB ile imzalanan anlaşmaları eksik bırakmayalım. Aslında 1 ihale yok. Değeri 14.4 milyonu bulan toplam 6 ihale var. Adstation Reklam, İBB ile 2019’daki 1 milyon 872 bin TL’lik ihaleden başka şu anlaşmaları imzalamış, sıralayalım.

AFİŞE GİDEN PARA KAMUNUN CEBİNDEN: 7 MİLYON 828 BİN

2018’de muhtelif ‘İstanbul maratonu’ organizasyonlarındaki start ve finiş notalarının hazırlanmasından 676 bin TL kazanç elde etmiş. 2019’da yine muhtelif ‘gençlik ve spor’ faaliyetleri kapsamında teknik kiralama, vinil, afiş, kitap tasarımı, yemek ve fuar ‘hizmetlerinden’ tam 7 milyon 828 bin TL kazanmış.

KADINLAR LALE TENİS TURNUVASI

İBB, Cübbeli’ nin damadının sahip olduğu Adstation Reklam’a 2018 ‘Çocuk Maratonu’ için 1 milyon 400 bin TL ödemiş. 2018’deki ‘İstanbul Yarı Maratonu’ için ise 1 milyon 957 bin TL aktarılmış. Adstation Reklam, 2019 yılındaki ‘Kadınlar Lale Kupası’ organizasyonunu ise 637 bin TL bedelle üstlenmiş.

DİN SATMANIN TANIMI NEDİR?

Damat, ‘kadın tenis turnuvası’ ihalesi alırken, kayınpeder Cübbeli Ahmet aynı tarihlerde verdiği 2 vaazdan birinde, “Kadınların tesettüre riayet etmediği bir memlekette yaşıyoruz. Başı açık, bacağı açık, kolu açık. Maalesef ‘Müslümanım’ diyenlerin bir çoğu da ‘Ne var bunda’ diyor” ifadelerini kullanıyordu.

Diğerinde ise “Kadının saçının bir teli görünse bile 70 sene yanacak” diyordu. İşte tam olarak günümüzün görünümü rejimin yarattığı iklim budur. Din satarak, yol açmak. Tüccarlık yaparken ise söylediğini, anlattığını, kendini bile inkar edebilecek kadar riyakar olmak.