Stalin döneminde bir Sovyet vatandaşı Stalin için aptal demiş. Bunu öğrenen gizli polisler adamı derhal tutuklayıp,mahkemeye vermişler.Mahkeme sonsunda adama ömür boyu hapis cezası verilmiş.Karar itiraz eden vatandaş,bir kelime için cezayı çok bulunca,hakim’’sana aptal dediğin için değil, DEVLET SIRRINI ifşa ettiğin için bu cezayı verdik’’ diyerek açıklama yapmış.

Bu günlerde görüştüğüm bir çok arkadaşım,Ülkenin geleceği ile ilgili sorular soruyorlar.Bu soruların bir kısmı ekonomi ile ilgili,önemli bir kısmı da siyasi liderler ve politika ile ilgili sorular.Eski politikacıyız ya,her şeyi bilir zannediyorlar.Biz de bildiğimiz kadarını anlatmaya çalışıyoruz.

En çok sorulan soruların başın da siyasi liderlerin tutumları geliyor.Dün birbirlerine en ağır hakaretleri eden iki liderin bu günkü görüntüsüne anlam veremeyenler çoğunlukta.Aynı liderlerin bazı konularda ki çelişkileri de milletin kafasını karıştırıyor.Paralı askerlikten,Ayasofya kararına,Kaddafi’ye yapılan operasyondan,Esad ile olan ilişkiye kadar bir çok konuda ki zıt tutum ve karalar sorgulanıyor.Hele Devlet Bahçelinin sırrını kimse çözemiyor.

Ekonomi ile ilgili sorular daha çok geçim derdi,dolayısıyla enflasyon hakkında.Dokuz ayda döviz kurları yüzde elli artarken, temel gıda fiyatları,elektrik,su,doğal gaz,ulaşım gibi giderlerindeki artışlar yüzde kırk civarında seyreder,enflasyon nasıl yüzde 10 olarak gösterilir anlayamıyorlar.

Ben işin kolayını buldum.Bir kısmına DEVLET SIRRI BİR Kısmına da DEVLETİN SIRRI diyerek geçiştiriyorum.Bildiğin kadarı bumu diyeceksiniz.Tabii ki hayır.Gelin yukarıdaki konuları tek tek ele alalım.Sayın Devlet Bahçelinin,Sayın Erdoğan için,Sayın Erdoğan ‘ın,Sayın Bahçeli için söyledikleri hepimizin malumu.İnternet ortamından kaldırılmadıysa(artık böyle bir imkan var),herkes ulaşabilir.Bir özür ve açıklama yok.Peki bu ittifak ve saygı nasıl oluştu. İşte bu tam DEVLET SIRRI ve DEVLETİN SIRRI. Paralı askerlik için Sayın Erdoğan,olmaz böyle şey parası olan yan gelip yatacak,parası olmayan nöbete mealinde sözler söyleyecek, sonra bedelli askerlik kanunu çıkaracak.Ayasofya zaten ibadete açık,yurt dışında binlerce camimiz var,onların hali ne olur, hiç düşündünüz mü,ben bu oyuna gelecek politikacı değilim diyecek,altı ay sonra Ayasofya yı ibadete açacak. NATO nun Libya da ne işi var diyecek, bir ay sonra Libya ya yapılan hava operasyonunun karargahı İzmir olacak,en iyi müttefikimiz Kaddafi yok edilecek.Esat kardeşim diyecek,birden Esat en büyük düşman olacak.Dünyanın en çok dış borcu olan Ülkesi olmamıza ve Dünyada eksi faizle borç alınırken,yüzde on bir,on iki faizle borçlanan bir Ülke olmamıza rağmen ekonomimizin çok güçlü olduğunu söyleyecek.Döviz kurlarının dokuz ayda yüzde elli artmasına rağmen,enflasyonu yüzde on bir civarında tutmak için TÜİK yönetimini değiştirecek.

Bu ve buna benzer yüzlerce çelişki var.Bunların sır olması,gizlenmesi mümkün değil,mızrak çuvala sığmıyor.Çuval deliniyor.Delinen önce Millettir,sonrada Devlet.Vatandaş artık soruyor ve sorguluyor.Hem de düne kadar sizlere toz kondurmayanlar başta olmak üzere.Biz de en son sözümüzü söylüyoruz.Arkadaşlar görevli diyoruz.İşleri,işlevleri bu diyoruz.Geçim sıkıntısı,işsizlik,adaletsizlik,toplumun bir çok derdi var,ancak en büyük dertleri,gidenin yerine kimi getirecekleri.Millet de işte bunu sır gibi saklıyor.Belki daha tam kara veremedikleri için,belki de yeni gelişmeleri bekledikleri için.İYİ BİR LİDER ve İYİ BİR KADRO bulurlarsa YOLCUDUR ABBAS BAĞLASAN DURMAZ.

Herhalde DEVLET SIRRI sayılacak şeyler söylemedik.

Sağlıklı günler dileğiyle….