Deprem hasarlı okullar ve güçlendirilmesi gereken okullar yıllardır kent gündeminde.

Muhalefet, özellikle de CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, ısrarla hasarlı okulları gündeme getirdi. Vali Hüseyin Avni Coş’un döneminde 2015 yılı brifing raporuna alınan hasarlı okullar konusu Özkoç tarafından Ankara’ya da taşındı. Önce kabullenilen bu gerçek sonradan yok sayılmaya başlandı. Özkoç’un her çağrısında ‘öyle bir rapor yok’dendi. Bununla da kalınmadı, kenti yönetenlerden biri ‘Bir de söyleyene bakacaksın’ türünde cümle kurdu. Bu cümle, yönetenlerin iddianın doğru olup olmadığıyla hiç ilgilenmediğini, olaya politik yaklaştıklarını da ortaya koydu.

Gazetemiz bıkmadan usanmadan bu soruyu sormaya devam etti. Her gün kuşağında ‘Hasarlı okullar ne oldu?’ sorusuyla çıktı. O günlerde göreve başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, o kuşaktaki soruyu her gün tekrarlandığımızı görünce merak edip konuyu inceletti ve Sakarya hasarlı okullar gerçeği ile tekrar yüzleşti.

Vali Nayir’in çabalarıyla Özkoç’un sözünü ettiği okullardan bazılarının yıkımı sağlandı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ndeki açıklamasında da iki okulun daha yıkımı için yazıların yazıldığını söyledi. Bu sırada önce Akhisar, sonra Ankara ve Elazığ depremlerini yaşadık. Yine öyle sanıyorum ki, Vali Nayir’in girişimiyle depreme dayanıklı olmadığı belirlenen 17 okul için daha yıkım kararı alınıp, bu okulların boşaltılması istendi. Yıkılacak o okullardaki çocuklar, yeni binalar yapılıncaya kadar biraz zorluk çekecek ve sıkıntı yaşayacak ama güvende olacaklar. 


                                      Kaynak: Facebook


Bu arada Engin Özkoç dün bir açıklama yaparak hasarlı okulları tekrar gündeme getirdi. Bir olasılıkla bugün manşetten verdiğimiz habere ilişkin bilgisi yoktu. Başka bir olasılık da yıkım kararı verilenlerden başka okullarda risk olduğunu biliyor. Varsa, bununla ilgili açıklama yaptığında sütunlarımızda yer veririz. Sözü şuraya getirmek istiyorum, demek ki riskli okulları yıkım kararı almak hiç de öyle zor değilmiş. İktidar hala yerinde duruyor,diğerleri de hak etmedikleri hiçbir şeyi kazanmadı.