Ülkemiz geneli deprem kuşağı içerisinde olması sebebiyle "zorunlu deprem sigortası" çok önem arz etmektedir. Geçmişte yaşanmış depremler bunu açıkça göstermektedir. İlimiz, Sakarya ve Marmara bölgesi en riskli durumdadır. 1967 ve 1999 yıllarında yaşamış olduğumuz depremler ve kayıpları en yakından bilenlerdeniz.

Önlemlerimizi alalım. Ne manevi,nede maddi kayıplarımız olmasın. Tekrarını inşallah yaşamayız.

Dask zorunlu deprem sigortası nedir ?

Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve deprem kaynaklı yangın, infilak, tsunami veya yer kayması risklerinin poliçedeki limitler dahilinde binanıza vereceği maddi kayıplar karşılanmaktadır. Üstelik binanız tamamen ya da kısmen olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.

DASK zorunlu deprem sigortasından kimler yararlanabilir?

Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı ya da ev sahibi tarafından yaptırılabilir. Ancak DASK; ev sahipleri adına yaptırılan bir sigorta türü olduğu için kiracılar sadece “Sigorta Ettiren” olarak ev sahibi adına bu işlemi yapabilirler. Sigorta tazminatı her durumda tapuda “Hak Sahibi” olan kişiye ödenmektedir.

İşyeri ve Ticarethaneler için Dask zorunlumudur ?

Mevcut sigorta edilecek yer ve binanın tümü ticarethane olarak faaliyet gösteriyorsa, zorunlu değildir. Mevcut binada, yerleşim konut var ise zorunludur.

Deprem Sigortası Zorunlu Mu?

Zorunlu Deprem Sigortası ya da daha bilinen adıyla DASK, ülkemizin deprem kuşağında bulunması ve buna bağlı büyük kayıpların yaşanması sonrasında gündeme gelmiş olan zorunlu bir sigorta türüdür.

Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:

Temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan,tabanlar,merdivenler, asansörler,sahanlıklar,koridorlar,çatılar ,bacalar.

Evet bu hafta zorunlu deprem sigortası ile ilgili bazı konulara değindik. Haftaya, zorunlu deprem sigortası diğer konulara değineceğiz.

Kalın sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ.