Yazıma, “ İyi ki, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’na Ekrem İmamoğlu gibi çağdaş bir Başkan seçilmiş!” diye başlasam Amcamlar kim bilir neler sayar?

    Ama,” İYİ ki, İBB Başkanı İmamoğlu var!” diyorum. Çünkü;

    Okullar yüz yüze eğitime başlarken, İst. BB toplu taşıma araç belgesi almak için başvuran 141 bin şoföre Bağımlılık testi yaptırdı, haberini okudum.

    Çıkan sonuç akıllara zarar; 5 bin 315 şoför testi geçememiş! VE;

    İstanbul’da, alkol ve uyuşturucu testi negatif çıkan 5 bin 315 kişinin şoförlük yapması engellenmiş. 

    Tabii, ben de şehrim Sakarya’da okulları açılan çocuklarım için kaygılandım? Anneler-Babalar; hepimiz daha duyarlı olma günlerindeyiz!

     Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne, Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi almak için kaç şoför arkadaşımız başvurdu, sonuç nedir sormalıyız.

    İBB’de, gizli saklı sır diye bir şey yokmuş ki, o dehşet verici rakamlar açıklanmış. Devlet de, Okullar da, Aileler de özenli olacaktır.

     Okulları soramıyoruz; Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü, okulların açılacağı günlerde küt diye değiştirildi. AK Parti’den kaç kişinin acaba haberi vardı?

     AK Parti Üyeleri mutlaka okumuştur; İl Milli Eğitim Müdürü değiştirilen bir vilayetimizin AKP Milletvekili kibar(?) ve çok doğru bir sitemde bulundu:

    “ İl’in Milli Eğitim Müdürü değiştiriliyor, bize soran yok!” gibi bir sitemdi. Sanki bugün, illerde yapılan-yapılacak işler Milletvekillerine de sorulurmuş gibi? Anayasa Mahkemesi kararları,” Yok hükmünde” sayılırken sitem yoktu?

    Şahsen, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü değişti diye üzülemedim.  Devletin-Valiliğin İl Müdürleri olabilen herkesin başımın üstünde yeri vardır, ama;

    Yıllardır kahrolarak izliyorum ki, Devlet-Millet için var olan makamlar daha çok siyaset kapılarına su taşıyanlara açılır gibi? Dahası;

     Konum; gençlerimizi okullara taşıyacak olan Okul Servisleri ve Şoförleri.  Taşıyıcı Şirketler bile kimin değirmenine su taşıyanlardan tercihlidir?

     O Test sonuçları açıklanır mı? Sakarya’da Okul Servisi Sürücülerine yapılan alkol ve uyuşturucu test sonuçları açıklandı mı bilmem? Uygulama sonuçları?

    Gazetecilere, Siyasilere, Varlıklı İş Dünyasına hiç hak etmedikleri halde yapılan tebrikler, kutlamalar bizim en büyük yanlışlarımız, ayıplarımızdır.   

    Kimse kardeşine bile hak etmediği iltifatı yapmasın; hatasını da en doğru sözlerle söylesin. Biz bunlara kırılsak da, doğrusu odur; biz kazanırız.

     İBB işte bunu yapmış. Gizli saklısı yok; İstanbullu Ailelere,” Çocuklarınızı alkol ve uyuşturucudan uzak tutmak için önlem aldık!” demiş.

     Sakaryalı aileler de, kuşkusuz çocuklarının okulları için duyarlıdır. Okul ve Öğretmenler bile Ailelerce özenle-yakından izlenmeli. Çünkü;

     Bilinsin ki; Türkiye ( kimi dünya ülkeleri de ) Corona Salgını nedeniyle Milli Eğitim işlevinde çok büyük mesafeler kaybetti.

    Türkiye’de Milli Eğitime son 20 yılda kaybettirilenler, çok özverili çabalarla belki(?) gelecek 8-10 yılda zor toparlanır?

     Milli Eğitim Kadrolarının Liyakat Düzeyleri ilk 4-5 yılda hızla çağdaş dünya düzeyine yakın toparlanabilirse, belki?

    

     Şu gün Sakarya’da Okul Taşıma Aracı Sürücüleri’nin Araç Kullanım Belgeleri’nin test sonuçları çok önemli. Kamuoyu bunu bilmek zorundadır.